DOLORES O'RIORDAN

ŠOK U GLAZBENOM SVIJETU Iznenada umrla pjevačica irskog rock benda The Cranberries, imala je samo 46 godina, našli su je mrtvu u hotelskoj sobi

Dolores O´Riordan
 Profimedia, CNC - společnost
 

Pjevačica irskog rock benda The Cranberries, Dolores O'Riordan, umrla je u ponedjeljak u dobi od 46 godina, objavili su britanski mediji.

Prema prvim informacijama, preminula je u jednom londonskom hotelu, ali zasad nema podataka o uzrocima njezine smrti.

U London je navodno došla samo na par dana radi snimanja novih pjesama.

- Njezina je obitelj zgranuta i moli sve za privatnost, kratko su rekli u njezinoj izdavačkoj kući, potvrđujući vijest o iznenadnom odlasku pjevačice najpoznatije po hitovima poput 'Zombie', 'Linger' itd.

The Cranberries su tijekom karijere prodali više od 40 milijuna albuma diljem svijeta.

Dolores Mary Eileen O'Riordan rođena je 6. rujna 1971. godine u Limericku u Irskoj. U grupi Cranberries (koja se tada zvala The Cranberry Saw Us) počela je pjevati nakon što je prošla na audiciji. Bila je poznata po svom specifičnom mazzosopranu i korištenju jodlanja.

U Cranberriesima je ostala 13 godina i s njima snimila 6 albuma, nakon čega je započela samostalnu karijeru. Grupa je ponovno počela svirati zajedno 2009.

1994. godine O'Riordan se udala za Dona Burtona, menadžera grupe Duran Duran, s kojim je imala troje djece: Taylora Baxtera, Molly Leigh i Dakotu Rain. Od Burtona se rastala 2014. godine nakon 20 godina braka.

2006. godine O'Riordan je proglašena jednom od deset najbogatijih žena u Irskoj, a kasnije je objavila i da pati od bipolarnog poremećaja.

2014. godine završila je na naslovnicama novina kad je uhićena i optužena za napad na osoblje aviona tijekom leta iz New Yorka za Shannon. Tad je zadržana u pritvoru i poslije prepraćena u bolnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:42