VIVA MEXICO

Sopranistica Marija Vidović glazbom nas vodi u domovinu Fride Kahlo i Octavia Paza

Marija Vidović

 Matea Smolcic Sencar
Program među ostalim predstavlja popularni Dánzon br. 2 Artura Márqueza i bolero-hit Júrame prve meksičke skladateljice Maríe Grever

Marija Vidović, naša poznata sopranistica nastupit će 14. listopada u Lisinskom u sklopu Off ciklusa. Off ciklus Zagrebačke filharmonije donosi glazbu iz raznih krajeva svijeta, a prva daleka destinacija je Meksiko. Sopranistica Marija Vidović karijerom je vezana uz domovinu književnika Octavia Paza, slikarice Fride Kahlo i opernih zvijezda Ramóna Vargasa i Francisca Araize koji je ujedno i njezin mentor i osigurat će publici jedinstven doživljaj ove kulturom i posebnostima bogate zemlje.

Koncert pod nazivom Viva Mexico! donosi neke od najpoznatijih tema meksičke glazbe, ali i mnoga glazbena iznenađenja. Program među ostalim predstavlja popularni Dánzon br. 2 Artura Márqueza, živopisni Huapango Joséa Pabla Moncaya, kao i bolero-hit Júrame prve meksičke skladateljice Maríe Grever. Dodatno je začinjen glazbom slavnog Argentinca Astora Piazzolle (Oblivion, Libertango), kao i ništa manje slavnog Španjolca Manuela de Falle. Jedan od vrhunaca večeri bit će upravo izvedba Sedam španjolskih pjesama Manuela de Falle u orkestraciji Luciana Beria.

image

Marija Vidović

Matea Smolcic Sencar

Pod vodstvom svjetski poznatog dirigenta Jana Latham-Koeniga, publika će u interpretaciji sopranistice Marije Vidović uživati u bogatoj meksičkoj kulturi i emocijama za pamćenje uz glazbu koja poziva na ples.

Ulaznice se mogu osigurati na blagajni Zagrebačke filharmonijeu dvorani Lisinski ili u sustavima eventim.hr te ulaznice.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:13