KONCERT U BOĆARSKOM

SPOJ JAZZ-SWINGA I ELEKTRONIKE Još nekoliko dana do jedinstvenog doživljaja Stelara Parlova

Veza ovog iznimno uspješnog glazbenika s Hrvatskom seže mnogo dulje od njegovog prošlog nastupa na festivalu Terraneo - jednom je izjavio kako gotovo ima hrvatske korijene

Uspješan austrijski glazbenik i producent Parov Stelar, koji je surađivao s glazbenicima poput Marvina Gayea, Lane Del Rey i Briana Ferryja te izdao šest albuma i više od 20 EP-a, nakon dvije godine ponovno stiže u Hrvatsku. Ovom će prilikom zagrebačka publika 19. prosinca u Boćarskom domu imati priliku upoznati se uživo s njegovim glazbenim stilom nazvanim elektroswing, mješavinom jazz-swing uzoraka i elektronske glazbe.

Pravi imenom Marcus Fureder, karijeru je započeo kao DJ, ali je zaključio da mu je draže nastupati s bendom i okupio je skupinu glazbenih čarobnjaka s puhačkom i ritam sekcijom, te pjevačicom Cleo Panther.

Stelarova glazba oslanja se na prošlost, inspirirana je različitim stilovima od soula, popa, jazza do swinga, koje kombinira s modernim ritmovima pomoću kojih stvara jedinstven zvuk.

Veza ovog iznimno uspješnog glazbenika s Hrvatskom seže mnogo dulje od njegovog prošlog nastupa na festivalu Terraneo. Naime, otkad zna za sebe, djed Joseph ga je vodio u Hrvatsku na odmor, a s njim je najviše uživao u ribolovu. Najčešće je boravio u Premanturi, a poznaje i Rovinj, Pulu, Bašku Vodu... Jedna od njegovih ranih pjesama čak nosi naslov “Premantura”. Jednom je izjavio kako gotovo ima hrvatske korijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 14:14