BALADA

Spoj mladosti i iskustva: Ibrica Jusić i Anezi u duet pjesmi ‘Ima dana kao da ih nema‘

Ibrica i Anezi

 Click_play_productions/
Lokacija se odlično uklopila u temu pjesme, a decentnim kadrovima Ibrice i Anezi dodatno je naglašeno najbitnije u ovoj suradnji, a to je pjesma

‘Ima dana kao da ih nema‘ je predivna duet balada u kojoj su vokale udružili legendarni Ibrica Jusić i Anezi.

Suradnja Ibrice i Anezi nastala je spontano na prijedlog skladatelja Marka Tomasovića. Početno je Ibrica izabrao pjesmu „Ima dana kao da ih nema“ samo za sebe, ali obzirom da je Marko dobro upoznao Anezin široki senzibilitet i vokalni izričaj, predložio mu je da ovu pjesmu otpjeva upravo s njom.

Ibrica je zbog dugogodišnje suradnje s Tomasovićem prihvatio taj prijedlog i odlučio baš Anezi dati tu posebnu priliku za duet sa solo izvođačem, po prvi puta nakon 58 godina karijere.

Tekst pjesme je životne tematike, a autorica je inspiraciju za njega dobila posjetom potresom pogođenoj Petrinji.

Skladatelj je tekst pretočio u vrlo lijepu i ozbiljnu melodiju, dok je aranžer sve to obukao u jedno bezvremensko ruho.

Vokali su se odlično spojili, a pjesma odašilje vibraciju velikih pjesama kakve su nekada vladale eterom i osvajale simpatije publike koja je žudila za kvalitetnim izvedbama.

Spot je snimljen u dvorištu i okolici oronulog Senatorija Brestovac na Medvednici. Za snimanje i montažu zaslužna je produkcija izvršne producentice projekta Ane Borić - Click Play Producitons.

Lokacija se odlično uklopila u temu pjesme, a decentnim kadrovima Ibrice i Anezi dodatno je naglašeno najbitnije u ovoj suradnji, a to je pjesma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:48