SRĐAN SACHER

STARE HITOVE UČINIO DOSTUPNIMA U VISOKOJ KVALITETI Prestao brisati glazbu Haustora i sve objavio na svom kanalu

Srđan Sacher
 Danijel Riđički

Srđan Sacher, 64-godišnji zagrebački glazbenik i osnivač Haustora i Vještica, postavio je na YouTube svu glazbu tih bendova čiji je on autor, a koju je zadnje desetljeće uporno brisao s te platforme za dijeljenje videozapisa zbog stalnih povreda autorskih prava.

Zato je teško bilo, posebice u visokoj kvaliteti, naći hitove kao što su “Moja prva ljubav” (“Djevojke u ljetnim haljinama”), “Totalno drukčiji od drugih”, “Volim slušati radio”, “Neobičan dan”, “Kradljivac srca”, “Zlato”, “Nevidljiv” i druge kojima je Sacher autor.

Novi bend

Pjesme su sada dostupne na kanalu​ na YouTubeu naziva “SACHER”, koji je osnovan početkom srpnja i dosad broji ukupno nešto više od 8000 pregleda.

Isto ime - SACHER - nosi i novi bend Srđana Sachera koji se predstavio singlom “Mene nisi nikad volila”, uz koji su najavili i skorašnji izlazak albuma intrigantnog naslova “Biser, ambra, jantar”, na kojemu će se naći 14 pjesama.

Glazbu i tekst singla potpisuje Srđan, a u aranžmanima mu se pridružuje i ostatak benda koji, uz Sachera na basu, klaviru i Kymi, čine Filip Riđički (vokal, udaraljke), Ivan Beuc (6- i 12-žična gitara, bariton gitara, električni sitar), Miljan Bakić (akustična i električna gitara, prateći vokal) i Dragan Brkljačić Faca (bubnjevi, udaraljke).

Reduciranje publike

- Pisanje pjesama i skladanje glazbe definirajući je dio mog habitusa, to je kruh koji jedem i zrak koji udišem. Ne znam kako bih uopće postojao bez toga. To što me u raznim vremenima ima manje ili više u javnosti, to je samo pjena iznad vode, kako je rekao pjesnik.

Od vremena Haustora, Vještica ili Dee Dee Mellowa, kad sam bio prisutniji u javnosti, napisao sam i skladao hrpe pjesama. Ipak, u jednom sam trenutku odlučio reducirati publiku na one ljude koji su mi važni i koji me okružuju. Otuda i privid da sam bio otišao - rekao je nedavno Sacher u povratničkom intervjuu za Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:14