GLAZBA U KAMPANJI

STIPE PORUČIO TRUMPU: 'Ne služi se mojom pjesmom za svoju moronsku sprdačinu od kampanje'

 Dragan Matić / Cropix
Trump je u srijedu koristio R.E.M.-u pjesmu 'It’s the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)' na predizbornom skupu u Washingtonu

Pjevač američkog benda R.E.M. Michael Stipe žestoko je reagirao nakon što je biznismen i republikanski kandidat na američkim predsjedničkim izborima Donald Trump u srijedu koristio njihovu pjesmu 'It’s the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)' na predizbornom skupu u Washingtonu.

R.E.M.-ov basist Mike Mills putem Twittera prenio je komentar Michaela Stipea: "Je**te se svi vi tužni čovječuljci, željni pažnje i gladni moći. Ne koristite našu glazbu ili moj glas za svoju moronsku srdačinu od kampanje".









Bend je kasnije još objavio na Facebooku svoju zajedničku izjavu u kojoj naglašavaju da iako ne odobravaju korištenje svoje glazbe na tom političkom skupu, pozivaju medije i američke glasače da ne dozvole političarima da ih odvuku od bitnih problema.









Donald Trump je u lipnju razljutio glazbenika Neila Younga korištenjem pjesme 'Rockin' In The Free World' na samom početku svoje kampanje. Nedavno je pak reper Kanye West najavio da se namjerava kandidirati na izborima 2020., što je naišlo na odobravanje Donalda Trumpa, ali svoju podršku Westu iskazala je i Chelsea Clinton, kći bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:12