'AMELIJA IDE NA PLES'

SVEČANI TJEDAN Koncertom u dvorani Blagoja Berse završit će dugogodišnji proces gradnje zgrade Muzičke akademije

 Tomislav Krišto / EPH
U povodu otvorenja koncertne dvorane Blagoja Berse osmišljen je svečani tjedan u kojem će svake večeri do 16. siječnja biti priređen koncert

Svečanim otvorenjem koncertne dvorane Blagoja Berse 12. siječnja završit će i službeno dugogodišnji proces gradnje zgrade Muzičke akademije.

Dvorana je, kao i sama zgrada, djelo arhitekta Milana Šosteriča sa suradnicima. Namijenjena je za tristo posjetitelja. No, zamišljena je i projektirana tako da zahvaljujući svojim mogućnostima transformacije postane ne samo središte pedagoškog procesa Akademije, nego i novo, prepoznatljivo središte kulturnog života. Promjenjive je geometrije pozornice i gledališta, ima uređaje promjenjive akustike, za razne scenske elemente, mogućnost podizne platforme, plesni pod, kao i kino-platno i projektor. Također i dva koncertna klavira marke Steinway i Bösendorfer.

U povodu otvorenja koncertne dvorane Blagoja Berse osmišljen je svečani tjedan u kojem će svake večeri do 16. siječnja biti priređen koncert na kojem će nastupiti studenti Muzičke akademije uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebački solisti i profesori Muzičke akademije.

Na otvorenju koncertne dvorane Blagoja Berse nastupit će solisti Muzičke akademije uz Zagrebačku filharmoniju, Frank Martin; Camille Saint-Saëns; Jakov Gotovac; Aram Hačaturjan, Aljaž Razdevšek, saksofon; Ana Dadić, klavir; Iva Krušić, mezzosopran; Eva Šulić, violina. Dirigenti su Tomislav Fačini/Davor Kelić.

Program se nastavlja svim danima do 16. siječnja. Opera “Amelija ide na ples” (Gian Carlo Menotti) na redu je 14. siječnja. Zadnji dan bit će izvedena i opera “Madame Buffault” Borisa Papandopula, opera koja je osvojila nagradu glumišta za najbolju režiju opere u prošloj godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:13