PUBLIKA REKLA SVOJE

Šveđanki nitko nije dao 12 bodova! Pogledajte tko je sve dao glasove Letu 3, Slovenci se posebno iskazali!

Eurosong glavna

 Afp/
Objavljeni su i bodovi za polufinalne večeri. U prvoj, u kojoj je nastupio Let 3, Hrvatska je zauzelo osmo mjesto sa 76 bodova

Nakon što je hrvatskim predstavnicima na ovogodišnjoj Euroviziji, Letu 3, žiri za izvedbu Mame ŠČ dao samo 11 bodova i smjestio ih na pretposljednju poziciju, publika je donekle ispravila stvari. Dodijelila im je 112 bodova i tako ih lansirala na gornju polovicu ljestvice. Tim plasmanom izjednačili su se s Jacquesom Houdekom iz 2017, što je ujedno najbolji rezultat naših predstavnika u posljednjih 17 godina. Tada je, tog proljeća 2006., Severina s pjesmom "Moja štikla" osvojila 12. mjesto.

Let 3 je glasovima publike bio sedmi najbolje bodovani, a ispred su se našli predstavnici Finske (376 bodova), Švedske (243 boda), Norveške (216 bodova), Ukrajine (189 bodova), Izraela (185 bodova) i Italije (174 bodova). Dakle, prema glasanju publike, ispred Hrvatske su se našle jedino države koje su i gledajući zbirne bodove zauzele prvih šest pozicije. Velika je to diskrepancija u bodovanju Mame ŠČ između publike i žirija. Zapravo, ništa već neviđeno na Eurosongu.

Naši su predstavnici dobili 12 bodova od publike u Sloveniji, dok nam je srpska i austrijska dodijelila 10. Finska i Albanija dali su nam po osam, a publika diljem svijeta, novi segment glasovanja uveden na ovogodišnjem Eurosongu, dodijelila je Letu 3 tri boda.

image

Bodovi publike

Najviše bodova od publike, njih 376 - što je drugi najveći broj od televotinga u eurovizijskoj povijesti - dobio je finski predstavnik Kaarija s pjesmom "Cha Cha Cha". Pritom mu je dodijeljeno 18 puta po 12 bodova. Pobjednica Eurosonga Loreen je za svoj "Tattoo" od popularnih glasova, nakon što je poslije bodovanja žirija imala gotovo duplo više od tada drugoplasirane Izraelke, dobila 243 boda. Ipak, publika je nije nagradila niti jednom 12-icu, ali je sa sedam desetki. Jedina država od koje nije dobila niti jedan bod je Finska.

Hrvatska je publika 12 bodova dodijelila Slovencima, deset Finskoj i osam Italiji. Sedam smo dali Srbiji, šest Albaniji, pet Norveškoj, četiri Izraelu, tri Češkoj, dva Švedskoj i jedan simpatičnim Moldavcima.

Objavljeni su i bodovi za polufinalne večeri. U prvoj, u kojoj je nastupio Let 3, Hrvatska je zauzela osmo mjesto sa 76 bodova, a maksimalnih 12 bodova dobili smo od Srbije. U istom su polufinalu nastupili Švedska i Finska, no za razliku od finalnog poretka, situacija je bila obrnuta. Naime, više je bodova osvojila Finska, 177 naspram 135.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 20:56