BLISTAVA KARIJERA

SVJETSKA GLAZBENA I GLUMAČKA SENZACIJA U LISINSKOM Umjetnica Ute Lemper najavljuje nezaboravnu večer 'Rendezvous with Marlene'

Ute Lemper
 CTK / Alamy / Alamy / Profimedia
 

Jeste li za rendezvous? U petak 14.2. svjetska glazbena i glumačka senzacija - Ute Lemper stiže u Off ciklus Zagrebačke filharmonije i najavljuje nezaboravnu večer Rendezvous with Marlene koju jednostavno morate doživjeti!

A ako postoji jedna riječ koja bi tu istinski svjetsku umjetnicu mogla opisati, onda je to jednostavno - diva!

Nemoguće je pobrojati što je sve napravila u kazalištu, na koncertnoj sceni, u filmu... Poharala je i londonski West End i newyorški Broadway. Ostvarila je najveće uloge i gostovala na najvećim pozornicama svijeta. Nominirana je za američki Grammy, a osvojila je dvije najprestižnije nagrade koje je u kazalištu uopće moguće poželjeti - Oliviera u Londonu i Molièrea u Parizu.

Već trideset godina razvija blistavu karijeru s kojom se može pohvaliti malo koji umjetnik. I uz sve to majka je četvero djece!

April 13, 2019 - Hannover, Niedersachsen, Deutschland - Ute Lemper live mit ihrem Programm 'Rendezvous mit Marlene' im Theater am Aegi. Hannover, 13.04.2019, Image: 426128612, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Ulrich Stamm / Zuma Press / Profimedia
Ulrich Stamm / Zuma Press / Profimedia
Ute Lemper

Realizirala je i niz sjajnih autorskih projekata u čast Weillu, Edith Piaf, Nerudi, Piazzolli, Coelhu... Posljednji takav posvetila je velikoj filmskoj divi Marlene Dietrich s kojom je često uspoređuju, a upravo taj projekt u petak 14.2. predstavit će i u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije!

Program intrigantnoga naslova Rendezvous with Marlene temelji se na telefonskom razgovoru koji su dvije umjetnice vodile pred tridesetak godina, kada su obje živjele u Parizu. Ute pjeva najljepše pjesme koje je pjevala i Marlene te priča priču njezina, ali i svojega vlastitog života. Zagreb je samo jedna od postaja velike svjetske turneje, koja među ostalim uključuje i Berlin, Pariz te Milano.

Doživite jedinstveni spoj najljepših pjesama koje je pjevala Marlene Dietrich i uživajte u čaroliji glazbe i glume u interpretaciji svjetske dive - Ute Lemper!

Jeste li za rendezvous? Očekujemo vas u Off ciklusu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. siječanj 2023 21:36