SAN SUSTIPANSKE NOĆI

TBF OTVARA GLAZBENU POSLASTICU I SLAVI 20 GODINA OD PRVOG ALBUMA Splitske legende poručuju: 'Bit će to večer samo za najbolje od najboljeg!'

Na fotografij: Mladen Badovinac, Luka Barbić i Danijell Nikolla
 Tom Dubravec / CROPIX

Dvodnevna glazbena poslastica, San Sustipanske noći, ove će se godine održati 11. i 12. srpnja, a organizatori su potvrdili da će prvi dan nastupiti kultni splitski bend The Beat Fleet.

Uz ritam ‘jen, dva’ pamtit će se taj utorak, 11. srpnja dugo, jer čarobnu atmosferu pod vedrim nebom s mirisom mora i borova samo Sustipan može pružiti, a bez stihova, koji već imaju status najboljih redaka splitskog stanja uma kroz protekla dva desetljeća, ljeto je ionako nemoguće zamisliti.

– ‘Alles gut’, ‘Malo sam maka’, ‘Data’, ‘Guzice i sise’, ‘Smak svita’, ‘Papilova’, ‘Šareni artikal’... Pa ima li domaćeg benda s više hitova?! – uzbuđen je Danijell Nikolla, voditelj šestog izdanja bajkovitog projekta i dodaje:

– Kada sam prije dvadeset godina došao u Split, htio sam se što bolje uklopiti, a gdje ćeš boljeg načina od dobre kazete. Došao sam do štanda u Podrumima, a cura je rekla: ‘Uzmite, momak, ovu kazetu, novi splitski bend, ludilo je.’ Kupio sam i nisam se pokajao. Bio je to prvi, kultni album TBF-a ‘Ping-pong’! Da mi je netko rekao da ću baš ja osmisliti i organizirati event, i to San sustipanske noći, na kojem će se proslaviti dvadeset godina tog albuma, rekao bih da nema šanse – ponosan je Nikolla.

– Bio je to ludi vrtlog osjećaja i doživljaja... Trudili smo se, sprdali sa žanrovima... Kao nije to bio hip-hop o kakvom smo sanjali, pa smo ga nazvali ping-pong – nostalgija je prevladala. Kada su ga poslušali kritičari, bilo je svega! Sjećam se, jedan je napisao užasnu kritiku, no nakon šest mjeseci se jednostavno predomislio i napisao kako je stvar zapravo sjajna. Album je, eto, postao kultni – rekaoje preuzeo Mladen.

Glazbom, kažu TBF-ovci, otpuštaju frustracijske ventile, a Sustipan je, tvrde, vjerojatno najljepše mjesto gdje će ikada svirati.

– Bit će to večer samo za najbolje od najboljeg. S koncerta s bedema Cornaro ostali smo dužni ‘Veseljka’, tako da ćemo to sigurno zasvirati, kao i hitove s ‘Ping-ponga’. Još smo u kaosu, idejama, možda bude i koji gost. Najvažnije je: tko dođe, neće požaliti! – zaključuju.

TBF-ovci Mladen Badovinac i Luka Barbić najavili su spektakl koji će trajati do jutarnjih sati.

Sve novosti saznajte na Facebook stranici San Sustipanske noći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:18