‘MUZIKA PRISUTNOSTI‘

Tena Novak: ‘S godinama sam naučila da je za improvizaciju najvažnija prisutnost‘

Tena Novak

 Dragan Matic/
‘Muzika prisutnosti‘, obljetnički autorski koncert i izložba Tene Novak, održat će se 6.travnja u 20 sati na Sceni Ribnjak.

"Muzika prisutnosti", obljetnički autorski koncert i izložba Tene Novak, održat će se 6.travnja u 20 sati na Sceni Ribnjak.

Projekt je sufinanciran sredstvima Gradskog ureda za kulturu i sport.

Povod je obilježavanje više od deset godina autorskog stvaralaštva, produkcije samostalnih projekata i autorskih koncerata. Nakon autorske večeri u polukružnoj dvorani ITD-a 2012. godine uslijedili su samostalni projekti sufinancirani od Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, i Ministarstva kulture i medija Slika Pokret Zvuk (2015.),Titraji Vode (2016.), Anette Cavon, Glazba za slušanje (2016. /2017.), Sve je novo (2018.), Melting Waves (2019.), Improkvart, Stratocluster i Layers (2020.), Eksperimentalna Suita i Solo Akt, (2022.), Improlab, Lavor, Iscjeljujuća vokalna meditacija, (2023.), te Muzika prisutnosti, Improlab i TN Kvartet: Koncert za pse i njihove vlasnike (2024.).

image

Tena Novak

Dragan Matic/

"U improvizaciji, u nizu godina koliko se njom bavim, naučila sam da je najvažnija prisutnost, sasvim jednostavna i normalna. Kako bi uspostavili najbolju komunikaciju sa drugim umjetnicima i osobama, prisutnost nam daje najbolji temelj i najveću sigurnost u ono što jesmo, u našu bit, a tu nikad ne postoji greška. Tako je i u stvaranju glazbe", rekla je autorica glazbe i izložbe Tena Novak Vincek.

U muzici prisutnosti autorica objedinjuje svoj kompozitorski rad, te improvizaciju i ekperimentalnu glazbu kojom se također bavi više od 20 godina. Tema večeri je prisutnost i podizanje svijesti o tome koliko smo prisutni kao izvođači i kao slušatelji. Sudjeluju Tena Novak Vincek, Dina Katnić, Neva Begović i gosti. Autor plakata je Stanislav Habjan. Za fotografiju je zadužen fotograf Dragan Matić. Ulaz je slobodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 10:46