KENSINGTON LIMA

Terca, fingerstyle gitara i prometna signalizacija recept su novog singla zagrebačkog rock benda

‘Ovo je pjesma na koju sam jako ponosan, možda i više nego na ostale‘, rekao je Josip Radić, autor pjesme ?‘tay Bright‘
 Darko Marić/Press

Zagrebački rock sastav Kensington Lima predstavio je svoju novu pjesmu, “Stay bright” koja je diskretni poziv na dodatno strpljenje u ovoj vrlo izazovnoj situaciji u kojoj se nalazi cijeli svijet. Autor pjesme je Josip Radić, a za aranžman i produkciju zaslužan je Jere Šešelja, sve traženiji glazbeni producent nove generacije.

- Naslov pjesme inspirirala je prometna signalizacija na autocesti između Splita i Zagreba, ali tekst je potom krenuo nekim svojim tijekom, kako to već tekstovi znaju napraviti. Jere je napravio majstorski aranžman, a terca Lovorke Sršen dala je završni premaz pjesmi. Ovo je pjesma na koju sam jako ponosan, možda i više nego na ostale. I to ne samo zbog zahtjevne fingerstyle gitare - poručio je Radić.

Video spot za pjesmu djelo je studija Debela Curicaž, a prikazuje paralelnu 2020., ispunjenu koncertima, druženjima i putovanjima.

Nakon uspješnog albuma prvijenca “May” iz 2018., Kensington Lima za 2021. planira objavu novog albuma koji će nositi naziv “Southbound”. Uz članove benda, na 10 novih pjesama gostovat će i neka poznata glazbena imena.

Podsjetimo, osnivač benda je Josip Radić, gitarist, vokal i autor, a uz njega bend Kensington Lima čine Lovorka Sršen (vokal), Danijel Benko (gitara), Karlo Kurtalj (bas), Mihael Kurjančić Kunga (klavijature) i Jere Šešelja (bubnjevi).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2020 17:33