TERRANEO SUMMER BREAK 2014.

TERRANEO IPAK IDE DALJE! Thievery Corporation je u lipnju u Šibeniku

 Mladen Pobi / Cropix
U sklopu projekta 'Terraneo Summer Break 2014' ovo ljeto u Šibeniku ponovno dolaze imena svjetske glazbe

Terraneo festival i grad Šibenik danas su najavili suradnju na organizaciji ljetnog festivala pod nazivom „Terraneo Summer Break 2014“, koji će se održavati na ljetnoj pozornici upravo obnovljene tvrđave sv. Mihovila u središtu Šibenika.

Terraneo će u sklopu ovog projekta organizirati tri koncerta, u periodu od lipnja do kolovoza ove godine, a seriju će u subotu, 21.06.2014., otvoriti velikani svjetske elektronske glazbe, sastav Thievery Corporation.

Njihova glazba sinonim je za jedinstven i prepoznatljiv spoj različitih glazbenih pravaca poput duba, acid jazza, reggae glazbe, bossa nove, orijentalnih utjecaja s lounge i downtempo estetikom. Pjesme poput Lebanese Blond ili State of the Union postale su mnogima od nas dio fonoteke i pretvorile se u simbole razumijevanja cijele jedne generacije, čemu smo mogli svjedočiti i na njihovom legendarnom nastupu na Terraneo Festivalu 2012. U šesnaest godina svog postojanja, prije koliko je dvojac Rob Garza i Eric Hilton u Washingtonu osnovao Thievery Corporation, taj sastav je postao jedno od najvažnijih i najutjecajnijih imena na elektronskoj sceni do danas.

A upravo je spomenuti Rob Garza, inače dj/glazbenik i suosnivač Thievery Corporationa, jedan od investitora Terraneo festivala te njegov umjetnički ravnatelj.

Evo što sam Rob Garza kaže o svojoj vezi s Terraneo festivalom: „Zaljubio sam se u Šibenik i Jadran kada smo nastupali na Terraneu 2012., a što je još važnije, osobno i profesionalno sam se povezao s pozitivnom energijom Terraneo festivala. Bio sam jako uzbuđen i počašćen kada sam bio pozvan da postanem dio Terraneo obitelji, te sam do sada stvarno uživao igrajući svoj ​​dio "iza kulisa". Kroz „Terraneo Summer Break“ projekt želimo u prekrasan ambijent tvrđave sv.Mihovila dovesti svjetski poznata glazbena imena i predstaviti ih šibenskoj publici u posebnoj i intimnoj atmosferi pod zvijezdama.“

Kroz projekt ovogodišnji Terraneo projekt nastavljamo suradnju s dosadašnjim prijateljima i partnerima Terraneo festivala te pripremamo teren za Terraneo festival 2015. „Jako smo ponosni što možemo najaviti realizacija projekta „Terraneo Summer Break 2014“. To ulaganje jasno dokazuje da je ovo samo prijelazno razdoblje u razvoju festivala te da postoji neupitna zajednička namjera Terraneo organizacije i grada Šibenika da festivalu osiguramo svijetlu budućnost u njegovom rodnom gradu,“ rekao je glasnogovornik festivala Luka Pavić.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić istaknuo je da s organizatorima festivala zajednički rade na osiguravanju lokacije za nastavak Terranea, u njegovom punom festivalskom izdanju, od ljeta 2015. "Vjerujemo kako ćemo kroz idućih nekoliko mjeseci definirati novu lokaciju Terranea na kojoj će najveći šibenski glazbeni festival nastaviti svoj rast i razvoj", rekao je Burić.

Terraneo festival u Šibeniku od 2011. godine ugostio je najveća imena svjetske glazbe kao što su: The Prodigy, The Roots, The XX, Thievery Corporation, The National, Wu-Tang Clan, Aloe Blacc, Janelle Monae, La Roux, The Fall, Disclosure te mnoge druge.

Zbog svoje pozitivne atmosfere i programa ekologije i društvene odgovornosti, festival je do sada dobio mnoštvo nagrada i priznanja kao što su DM Green City Grand Prix za projekt s najboljim utjecajem i primjerom ekološkog programa s porukom zaštite okoliša i održivog razvoja te Nagrada grada Šibenika. Terraneo je 2012. ušao u Top 10 europskih ljetnih festival prema The Daily Telegraphu i Forbesu te među 5 novih svjetskih festivalskih lokacija prema Net-A-Porter magazinu. Nakon posljednjeg izdanja 2013. godine osvojio je nominaciju za Najbolji festival srednje veličine te nominaciju za Green Operations Awards u organizaciji „Yourope“ europske festivalske asocijacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:48