GLAZBENA POSLASTICA

The Chemical Brothers glavne zvijezde ovogodišnje Exita

 Boris Kovačev/CROPIX
U drugo desetljeće postojanja novosadski festival Exit iskoračio je Guliverovim korakom i kao prve headlinere događaja sezone najavio pionire big beata

U drugo desetljeće svog postojanja novosadski festival Exit iskoračio je Guliverovim korakom i kao prve headlinere ovogodišnjeg glazbenog događaja sezone najavio pionire big beata, the Chemical Brothers .

Kroz Exit je u proteklom desetljeću prodefiliralo glazbenika dovoljno za cijeli jedan kompendij suvremene glazbe pa je i nastup Chemical Brothersa u konačnici bilo samo pitanje vremena. Veteranima elektronike će se na glavnoj bini pridružiti i norveški dvojac Röyksopp , čijem je sladunjavom, melodioznom elektro-popu hrvatska publika uživo podlegla na posljednjoj riječkoj Harteri .

Uz ranije najavljene Crystal Castles , među glavnim izvođačima bit će i sve popularniji Mika , koji je prošlog petka izdao novi singl "Blame It On The Girls" sa svog posljednjeg studijskog albuma “The Boy Who New Too Much”. A to je tek dio spektakularnog programa koji je za srpanj pripremilo društvo s petrovaradinske tvrđave.

Na Dance Arenu ove godine svoj su dolazak tako najavili i milanski duo Crookers, berlinski DJ Boys Noize, pa čuveni Erol Alkan, SebastiAn, Busy P, Ida Engberg, DJ Mehdi, Moderat i Ricardo Villalobos, ni manje ni više.

U razdraganom svijetu mikseta, bas pojačala i elektro-tehnike, dovoljno bi za rasprodani koncert bilo i samo posljednje ime iz ovog respektabilnog niza izvođača. A niz još nije zaključen, jer do festivala je ostalo još točno 136 dana. Ovogodišnji Exit odvija se na petrovaradinskoj tvrđavi kao i prethodnih godina, od 7. do 11. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:13