Najveći bend na svijetu

The Rolling Stones danas slave 60 godina. Rockmark je izdao knjigu koja ogovara na pitanje jesu li Mick Taylor i Mick Jagger bili ljubavnici

The Rolling Stones 

 Eric Lalmand/Belga Via Afp
Bave se i velikim ljubavima (Anita Pallenberg, Marianne Faithfull...), a u knjizi su mnoge do sada rijetko viđene fotografije

12. srpnja 1962. grupa The Rolling Stones održala svoj prvi koncert, i taj datum se slavi kao rođendan Stonesa. Točno na 60. rođendan Rockmark predstavlja Doba Rolling Stonesa: biografiju najvećeg rock benda na svijetu.

Nova biografija, "Doba Rolling Stonesa. Biografija najvećeg benda na svijetu" koju je kod nas izdao Rockmark obilježava 60. obljetnicu benda čija je priča jednako uzbudljiva kao i njihove pjesme.

Lesley-Ann Jones, autorica hvaljenih biografija Davida Bowieja i Freddieja Mercuryja, te knjige Tko je ubio Johna Lennona?, detaljno prati i secira put koji su Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Brian Jones, Bill Wyman, Mick Taylor i Ronnie Wood prošli zasebno, ali i zajedno kao bend: što su dobili, što izgubili, a koga i što žrtvovali?

Dotičući se svih ključnih događaja iz povijesti Rolling Stonesa (smrt Briana Jonesa, Altamont, racija u Redlandsu...), velikih ljubavi (Anita Pallenberg, Marianne Faithfull...) kroz tristotinjak stranica praćenih i nekim do sada rijetko viđenim fotografijama Jones slaže sliku o bendu otvarajući zanimljiva i ne baš uvijek ugodna pitanja: može li umjetnik doista biti odijeljen od svoje umjetnosti? Koliko su Keith Richards i Mick Jagger krivi za smrt Briana Jonesa? Zašto Bill Wyman nije bio optužen za pedofiliju? Jesu li Mick Taylor i Mick Jagger bili ljubavnici? Kako su Stonesi kao borci protiv establišmenta postali njegov dio i globalni brend?

image

Naslovnica knjige, Rockmark

Nova, ažurirana i aktualna biografija Rolling Stonesa prati ovaj kontradiktorni bend od samog početka poručujući da se

mahovina možda skuplja na "Kamenju", ali ono se i dalje kotrlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 04:26