ALBUM IZA KOJEG JE STAO T-BONE BURNETT

THE SECRET SISTERS Slatko i neodoljivo putovanje u bolju prošlost pop glazbe

Dylan im je dozvolio da "dovrše" njegovu "Dirty Lie" koja je u opusu barda ostala zabilježena tek kao stara demo-snimka

O glazbeno-pjevačkim kvalitetama sestara Laure i Lydije Rogers iz Alabame dovoljno govori podatak da im je i drugi album producirao guru tradiconalne američke country, folk i blues glazbe T-Bone Burnett, odnosno da im je Dylan dozvolio da "dovrše" njegovu “Dirty Lie” koja je u opusu barda ostala zabilježena tek kao stara demo-snimka te da su singl “Big River” 2010. godine snimile u studiju Jacka Whitea koji je s njima zasvirao gitaru.

Zbog perfektnih harmonija sestara Rogers i srodne glazbe usporedbe s Everly Brothersima, čiju su “Lonely Island” obradile na “Put Your Needle Down”, također su na mjestu. Zamjetna je i srodnost s kolaboracijom Alison Krauss i Roberta Planta na albumu “Raising Sand”, nastalog također u produkciji T-Bone Burnetta pa posvete Everly Brothersima od strane Nore Jones i Billyja Joe Armstronga na prošlogodišnjem albumu “Foreverly” i radova Laure Cantrell.

Slatko i neodoljivo putovanje u bolju prošlost pop glazbe što su vintage žanrovi kojima se bave The Secret Sisters nekoć i bili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:51