SLAVNI MENADŽER TVRDI

‘Treba nam festival ‘Stop Dori‘. Na njemu bi nastupali odbijeni izvođači, pogodite kako bi prošli‘

Zoran Škugor i Saša Lozar

Da sam član žirija koji je precrtao Baby Lasagnu, pucao bih si u ruku, kaže Zoran Škugor koji ipak nije siguran da će on pobijediti

Kako je krenulo, mogao bih ja to opet, kaže Zoran Škugor, legendarni glazbeni menadžer, koji je prije petnaestak godina organizirao natjecanje skladbi i izvođača koji tad nisu uspjeli proći strogi sud HRT-ovog žirija i upasti na Doru. Nazvao ga je ‘Dorina‘, održao se u zagrebačkom Intercontinentalu, a premda ga HRT, jasno, nije prenosio, Škugor kaže da je bilo raspjevano i veselo. Pamti kako nitko od dvadesetak sudionika nije ostao gladan jer je on tad za njih 200 platio i večeru.

- Vjerojatno bi po tom principu i novi festival ‘Stop Dora‘ iznjedrio nekoliko hitova, a što se pjevanja tiče, držim da gore od prvog polufinala Dore teško da bi moglo zvučati - smatra Škugor, koji se križa i lijevom i desnom na pomisao da je Baby Lasagna pukom srećom uopće prošao na Doru.

- Da sam ja bio član tog žirija u trenutku kad bi se ispostavilo kako dečko kojeg nisam pustio dalje postaje glavni favorit Dore, pucao bih si u ruku kojom sam na žiriranju precrtao njegovo ime - živopisno opisuje menadžer koji je svojedobno radio s najvećim domaćim zvijezdama poput Nine Badrić, Vanne, Tonyja Cetinskog.

Stari estradni lisac, međutim, nije sasvim siguran da će baš Baby Lasagna noćas slaviti.

image

Zoran Škugor

Darko Tomas/CROPIX

- Svašta bi se tu još moglo dogoditi. Lasagna će svakako privući mlađu publiku, staru do 18 godina, kojoj će se on svidjeti, ali nisam siguran koliko među njima ima onih koji glasaju na Dori. Što se žirija tiče, ne znam koliko će glasova skupiti od četiri inozemna žirija (Island, Ukrajina, Italija i Njemačka), koji bi možda mogli pomisliti da Lasagna podsjeća na drugoplasiranog Finca koji se lani natjecao na Eurosongu u Liverpoolu, dakle, da je to, uvjetno rečeno, već viđena priča.

A s druge strane, upravo ti žiriji, svjesni da su lani na Eurosongu nepravedno zakinuli Let 3, mogli bi zauzvrat njih obdariti bodovima. Let 3 uz to ima i Severinu, koja će im donijeti glasove publike, pa predviđam borbu između Baby Lasagne i Leta 3. A ta bi borba mogla noćas donijeti neočekivanog pobjednika: grupu Vatra. Vatra će, po meni, dobiti popriličan broj bodova i od publike i od žirija. Možda neće skupiti ni jednu ‘dvanaesticu‘, ali dok se fanovi Leta 3 i Baby Lasagne nadmudruju, nije nezamislivo da Vatra s ‘osmicama‘ ili ‘sedmicama‘ na kraju u zbroju ima više bodova od glavnih konkurenata - objašnjava Škugor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:17