Počinje večeras

Truth ≠ Tribe, Lu Jakelić, SISA... Novi koncerti i popularni house partyji ovog tjedna u Petom Kupeu

Truth ≠ Tribe

 Promo/
Nedavno objavljeni drugi album ‘Šesto Čulo‘ Lu Jakelić zadržao se tri tjedna na broju jedan liste najprodavanijih domaćih albuma

Koncertni niz u Petom Kupeu nastavlja se svirkama benda Truth ≠ Tribe te Lu Jakelić. Večeras nastupaju Truth ≠ Tribe, zagrebački alt-jazz rock fusion sastav kojeg čine renomirani glazbenici Nenad Kovačić (udaraljke), Nenad Sinkauz (gitara), Jurica Rukljić (električna tuba) i Mak Murtić (saksofon, flauta, efekti). Kako se najavljuje: "Svojevrsnu alternativnu verziju Valentinova donose u Peti Kupe gdje će odsvirati novi materijal uz podršku vokalistice Maje Rivić i trombonista Luke Žužića".

Bend je nastao 2019. godine i od tada izdao dva albuma - "Distances"i "Live at Vinyl Factory". Dio je rastuće zagrebačke alternativne scene te specifično klupski jazz, rock i world bend koji koristi elemente tradicijskih ritmova, suvremenog rocka i teško opisivih fuzija s električnom tubom. Truth ≠ Tribe je uspoređivan i s bendovima poput Sons of Kemet i Comet is Coming.

Dan kasnije nastupit će kantautorica Lu Jakelić. Nedavno objavljeni drugi album "Šesto Čulo" zadržao se tri tjedna na broju jedan liste najprodavanijih domaćih albuma, a pozitivne osvrte istaknula je i domaća glazbena kritika. Album će promovirati na dosad najvećem samostalnom koncertu, 15. veljače. Uvijek hrabra i beskompromisno svoja te s posebnim odnosom s vlastitom publikom, Lu Jakelić je već s debitantskim albumom "Sve o čemu sam šutjela" unijela svježinu i novost na domaću glazbenu scenu. Uslijedili su uspjesi poput tada prepune zagrebačke koncertne promocije i nominacija za prestižne domaće i regionalne glazbene nagrade.

image

Lu Jakelić

Vedran Levi/Cropix

Potom, 17. veljače na programu je Sisa (Afro House) pres. Leo Guardo & Urban Pfeifer. Kako se navodi: "U Berlinu, Detroitu, Londonu i Chicagu posljednjih se godina na globalnoj karti svježeg zvuka pridružila i Južna Afrika, velesila afro-housea. Ovaj žanr je mješavina tradicionalnih afričkih ritmova i žanrova moderne elektroničke glazbe kao što su kwaito, tribal, deep i soulful house. Afrički glazbeni identitet, iz kojeg se napajaju gotovo svi moderni glazbeni žanrovi, najviše odjekuje u zvukovima udaraljki, plesnim ritmovima i karakterističnim vokalima. Taj zvuk slavi SISA, serija partyja koja je dobila ime od riječi "sisu" ili u prijevodu "iznimno". Začeta u kultnom ljubljanskom klubu K4, nakon dvije godine seli se u Peti Kupe. Gost prvog izdanja 17. veljače je Leo Guardo, talijanski DJ s australskom adresom, čiji jedinstveni stil povezuje deep tech i house s tribal i etno elementima, a prepoznale su ga i prestižne etikete kao što su Moblack, Sondela (Defected) i Wired. Afričke ritmove dijelit će i slovenski house majstor Urban Pfeifer, rezident i urednik SISA večeri.

image

Sisa Party

Promo/
image

Leo Guardo

Promo/

Dan kasnije, 18. veljače na programu je Dobar House Berlin Edition, ovaj put s gostima Berlina. U Zagreb prvi put dolaze The Checkup i Luca Olivotto, dva predstavnika modernog house zvuka, a podršku im daju domaćini Elena Mikac i Tom Bug te Grooveline. The Checkup je postao sinonim energičnog housea bilo starog ili novog, a poznat je i kao vinil entuzijast, uvijek u potrazi za raritetnim 90‘s houseom u bilo kojem kutku svijeta. Svoju glazbu objavljivao je na brojnim važnim etikatama poput Nervous Records, ili Madhouse Kerrija Chandlera, a uskoro nas očekuje i njegov remix za Dobar House. Riječ je o obradi trake drugog gosta ovog partyja Luce Olivotta koji je već izdao EP za Dobar House. Olivotto, također DJ i producent iz Berlina, vlasnik je etiketa Small Great Things i Endless Music, a vodi i uspješnu seriju događanja u Berlinu pod imenom Small Great Garden i Small Great House. Njegov jedinstveni smisao za melodiju, harmoniju i tehnike komponiranja glazbe osjeti se u svakom od njegovih izdanja za prestižne etikete.

image

Peti kupe

Promo/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:58