IN MEMORIAM

U dobi od 80 godina umro Charlie Watts, legendarni bubnjar Rolling Stonesa

Charlie Watts
 Suzanne Cordeiro/AFP
Član slavnog benda bio je od 1963. godine što znači da je sudjelovao na svim poznatijim albumima benda

Charlie Watts, bubnjar slavnih Rolling Stonesa, preminuo je u dobi od 80 godina, potvrdio je njegov izdavač.

Premda još nisu poznati uzroci smrti, poznato je da je Watts odlučio propustiti ostatak američke No Filter turneje zbog oporavka od operacije koju je imao, a vijest o smrti prenijela je nekolicina svjetskih medija.

Po vijesti o propuštanju turneje, bend je objavio da će ga mijenjati dugogodišnji suradnik benda, Steve Jordan.

Ubrzo se i bend službeno oglasio prenoseći njegovog glasnogovornika.

"S najvećim žalom javljamo kako je preminuo naš voljeni Charlie Watts. Preminuo je mirno u londonskoj bolnici ranije danas okružen članovima obitelji. Bio je voljeni suprug, otac i djed te član The Rolling Stonesa kao jedan od najboljih bubnjara generacije. Srdačno molimo poštovanje privatnosti na koje ima njegova obitelj i bliski prijatelji imaju pravo u ovim teškim vremenima", napisali su.

Uz njega je na samrtnoj postelji bila supruga Shirley Ann Shepherd, koju je oženio 1964. dok je bila studentica kiparstva. S njom je dobio kćer Seraphinu 1968. godine.

Iako je prvotno bio grafički dizajner, početkom 60-ih je upoznao Briana Jonesa, Micka Jaggera, Keitha Richardsa te Iana Stewarta, da bi u siječnju 1963. pristao, na njihov nagovor, postati član jednog od najvećih bendova ikada. Sve što je kasnije uslijedilo, postalo je dio (glazbeno-umjetničke) povijesti...

Upravo je Jagger prije nekoliko dana na Instagramu objavio kako se bend veseli njegovom povratku.

Zanimljiva je i jedna anegdota iz sredine 80-ih, a uključuje pijanog Jaggera koji je nazvao Wattsa u njegovu hotelsku sobu u pol noći, pitajući ga "Gdje je moj bubnjar?", na što se, navodno, Charlie Watts ustao, obrijao, spremio u odjele i spustio do Jaggerove sobe, udario ga u lice i rekao mu "Da me nikad više nisi nazvao svojim bubnjarom. Ti si moj je***i pjevač!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:36