ZA SPAS PLANINARSKOG DOMA

U GORI RASTE NOVI KROV Darko Rundek pridružuje se Cinkušima u dobrotvornom koncertu S.O.S. Risnjak

 Darko Tomaš / Nataša Radušić / CROPIX / Facebook
 

S.O.S. Risnjak - u gori raste novi krov naziv je dobrotvorne radne akcije i prikupljanja novčanih i materijalnih sredstava za popravak krova na planinarskom domu Risnjak, koji je stradao u nedavnoj oluji koja je zadesila Medvednicu.

Jedno deblo palo je na sjevernu stranu, a drugo na zapadnu stranu krova i probilo u prostorije doma. Kiša je napravila štetu unutar gornjih prostorija, stradale su i klupe, stolovi te prozor.

Gotovo svo drveće i granje uklonjeno je što je bio prvi korak u saniranju nastale štete. Pritom su pomogli planinari, a u skupljanju donacija svoj doprinos do sada su dali društvo HPD Zanatlija, Pivovara Medvedgrad, članovi bendova Film Musik Orkestra, Migrant Worker te Krešo Oremuš. Zahvaljujući tome, pokrpan je dio krova pokriven crijepom, a zapadni limeni dio trenutno je prekriven najlonom.

No, neophodna je zamjena kompletnog zapadnog krova, kako u slučaju kiše i vjetra ne bi došlo do dodatnih oštećenja. Limarija Sebastijan obećala je pomoći, a pomoći možete i vi kupnjom ulaznice (ili više njih) za benefit koncert pod nazivom S.O.S. RISNJAK – U GORI RASTE NOVI KROV. Nastupaju članovi bendova Cinkuši i Picksiebner, Darko Rundek, pjevačice Andreja Kurelec Košavić i Marica Mateja Lanović te Ana Kovačić na saksofonu i Igor Pavlica na trubi.

Koncert će se održati u subotu 1.6. u zagrebačkom klubu Močvara. Vrata kluba otvaraju se u 19 sati, a koncert počinje u 20 sati.

Ukoliko niste u mogućnosti doći, svejedno možete kupiti kartu, poručuju organizatori uz moto - pokrpajmo krov zajedno!

Ulaznica u pretprodaji stoji 40 kn, a na dan događanja na blagajni kluba 50 kn.

Online prodaja ulaznica u sustavu Entrio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:52