PLANET SRIJEDA

U Medici nastupaju DJ Felver i njegovi gosti:‘Donosimo bogatstvo zvukova sa četiri strane svijeta‘

Uskoro u Medici novi koncept Planet srijeda

 Val/
Nastupaju: Ece Özel, Zozo, Mufti, Sacha Mambo, Time To Sleep te Felver

Felver i njegovi gosti u zagrebačku Mediku donijet će bogatstvo zvukova s četiri strane svijeta u novom projektu Planet srijeda, koji će se održati u subotu, 23. rujna u AKC-u Medika.

Odnosno, drukčiji zvuk donosi čak šest uglednih istraživača ritmova sa svih strana planeta iz Turske, Meksika, Francuske, Hrvatske... Zvuči vrlo šareno kad je u pitanju glazba. Upravo iz tih zemalja stižu gosti na novi projekt spiritus movensa hrvatske elektroničke scene Marijana Felvera. Koncept kultnog Stereotipa nadogradio je u suradnji s Planetom i Utorkom u party Planet srijeda koji će se održati u subotu, 23. rujna od popodnevnih sati pa sve do ranog jutra u prostorima AKC Medika u Zagrebu.

image

Marijan Felver

Val/

Pri koncipiranju programa Felver se vodio svojom stalnom željom za otvaranjem novih vidika, kako sebi, tako i publici. Impresivnu postavu čine umjetnici, koji, prema najavi, donose drukčiji zvuk, pravi istraživači ritmova - Ece Özel, Zozo, Mufti, Sacha Mambo, Time To Sleep i Felver.

image

Ece Ozel

Val/

Istanbul je grad bogate glazbene povijesti, to šarenilo najbolje ocrtava Ece Özel čiji se nepredvidivi, ali i svježi ritmovi pretvaraju u osebujna, mračna, a na svoj način i blještava putovanja. Još jedna amblematska figura turske scene je Zozo, DJ-ica koja vraća život nedovoljno cijenjenoj glazbi. Od pulsirajućeg techna do zvukova Turske, njezini nastupi su kombinacija inteligentne elektronike, suvremene plesne glazbe i pomno biranih dragulja iz prošlosti na kojima je odrasla.

image

Sacha Mambo

Sergio Peinetti/

Poput rudara u potrazi za glazbenim blagom je i Sacha Mambo, DJ sposoban umiksati ono što većina drži nespojivim. U nastojanju da kreira unikatno iskustvo, ovaj Francuz poseže za impozantnom paletom stilova - experimental, dub, rani rave, jungle, techno, acid, new wave, post punk, krautrock ili chill out.

image

Mufti
val

Val/

Svoj začudni indie dance, ili kako sam kaže, elektroniku s new waveom, post punkom i discom predstavit će Mufti, DJ iz Guadalajare koji je sigurnu profesiju arhitekta zamijenio onom nesigurnom glazbenom. U Hrvatsku se vraća nakon prošlogodišnjeg vrhunskog nastupa u šibenskom Tunelu o kojem se još dugo pričalo.

image

Time To Sleep

Val/

S meksičkim majstorom surađuje i mladi pulski DJ i producent Time To Sleep, jedan od najuspješnijih domaćih umjetnika na međunarodnoj sceni s izdanjima na prestižnim etiketama kao što su Ombra International, Permanent Vacation, Disco Halal ili Get Physical. Novi dah sceni pruža i svojim nastupima u kojima se mogu čuti dub techno, electro, groovy house i drugi uzbudljivi stilovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2023 14:00