WRECKLESS ERIC

U pjesmama se obrušava na turizam koji nagrđuje obalne gradiće Engleske. Tema nad kojom bismo se i u Hrvatskoj trebali zamisliti

Wreckless Eric, Old Royal Naval College, Greenwich Summer Sessions

 Justin Ng/Avalon/Profimedia/Justin Ng/avalon/profimedia
Glazbenik iz Sussexa jedan je od zaboravljenih aktera punka i novog vala

Wreckless Eric, pravim imenom Eric Goulden (69) iz Sussexa, jedan je od zaboravljenih aktera punka i novog vala. Koncem 70-ih objavio je tri izvrsna albuma za Stiff Records­ s kojih je skinut hit "Whole Wide World", jedan od najboljih punk singlova svih vremena. Niz godina je Eric, zagubljen u vremenu i prostoru, nastupao pod različitim imenima i turirao Europom u Peugeotu iz 60-ih da bi nedavno, nakon što je jedva preživio koronu, objavio album "Leisire Land". Naravno, to nije stvarna zemlja nego utopija i fatamorgana u kojoj je Wreckless Eric, zgađen svime oko sebe, odlučio uživati vrijeme koje mu je preostalo. Na svoj način jer se zagledao i s onu stranu zrcala koje dijeli život i smrt. Kako to već ide s inteligentnim starcima, Wreckless Eric ostao je cinik koji se ovom prigodom obrušava na turizam čije posljedice nagrđuju svagdan svih obi­čnih ljudi, a potom i ubave obalne gradiće Engleske što je tema nad kojom bismo se i mi u Hrvatskoj trebali zamisliti pa pridružiti Franciju Blaškoviću u njegovoj Ligi za borbu protiv turizma.
Glazbeno, pak, Wreckless Eric je ostao panker koji uz gitaru, ritam-mašinu i jeftini sintesajzer lakoćom stapa psihodeliju, garage-rock, folk i novi val.

rock

WRECKLESS ERIC

Leisure Land

Tapete Records

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:35