LEGENDARNI GLAZBENIK

U POTPUNOJ TAJNOSTI KREMIRANO TIJELO DAVIDA BOWIEJA Otišao je bez pompe, na ispraćaju nije bilo ni prijatelja ni obitelji: 'To je bila njegova želja'

 REUTERS/Sue Ogrocki

Tijelo tragično preminulog Davida Bowieja (69) u tajnosti je kremirano u New Yorku, bez prisutnosti njegovih prijatelja ili članova obitelji, izvijestio je britanski tabloid Daily Mirror.

Legendarni je glazbenik navodno svojim najmilijima rekao da želi otići bez ikakve pompe te je inzistirao da ne bude organiziran bilo kakav sprovod ili javni ispraćaj.

'Pa u mnogim pogledima posljednji ispraćaj Davida nije ni potreban... Ostala nam je njegova glazba. On je želio otići bez pompe, bez velike predstave. To je baš u njegovom stilu. Njegov posljednji album Blackstar je u mnogočemu oporštaj s njegovim fanovima', izjavio je jedan neimenovani izvor blizak Bowieju za Mirror.

Bowie je svoj 25. album Blackstar objavio u petak, na svoj rođendan, samo dva dana prije nego je preminuo nakon 18-mjesečne borbe s karcinomom. Na albumu ima sedam pjesama, uključujući i pjesmu 'Lazarus', čijim je stihovima, kako se čini, ispratio samog sebe s ovoga svijeta.

Njegov prijatelj i producent Tony Visconti izjavio je da je to bio njegov oproštajni dar cijelome svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 12:22