LEGENDA BEĆARCA

U subotu na HRT-u premijera filma o Kići Slabincu, njegov sin: ‘Znam da ću se smijati i plakati‘

Krunoslav Kićo Slabinac u mladim danima

 HRT
U filmu je korištena i bogata arhiva HRT-a, neke od snimki nikada nisu viđene, a stare su i do pedeset godina

Nakon ovog filma bolit će vas trbuh od smijeha. Jer Kićo je bio takav - rođeni zabavljač. I da sam drugačiji film napravio, to onda ne bi bio naš Kićo - kaže Miro Branković, redatelj dokumentarnog filma 'Kićo' koji će se u subotu na HTV2 premijerno prikazati s početkom u 20.05 sati. Ovaj film nastao je u HRT-ovoj vlastitoj produkciji i bit će prikazan povodom prve godišnjice smrti Krunoslava Kiće Slabinca, velikog hrvatskog pjevača, gitarista i skladatelja.

'Kićo' je, kažu s HRT-a, film o rock' and rollu, bećarcu, komedija i tragedija, priča o pjevaču iz cirkusa i velikom ljubavniku, političaru i zabavljaču, Slavoncu i ljudini, tvrdoglavom čovjeku, prijatelju, emotivcu, čovjeku koji uvijek trči ispred svog vremena. Sve to u filmu pratimo kroz Kićinu naraciju poštujući njegovu osobnost i energiju koju prezentira na sceni, ali i u privatnom životu. On je prije svega iskren u svom pristupu životu i radu, izravan u kontaktu, svoj. U filmu je korištena i bogata arhiva HRT-a, neke od snimki nikada nisu viđene, a neke su starije i od 40 ili 50 godina. Film je sniman u Osijeku, Ernestinovu, Đakovu i Požegi i Zagrebu.

- Oko ovog filma puno mi je pomogao i sam Kićo, koji mi je, znajući da bih volio napraviti dokumentarac o njemu, na jednoj vrpci ispričao jedan dio svog života, a ta vrpca također je dio ovog filma - kaže Branković.

Film o svom tati u subotu će prvi puta pogledati i Kićini sinovi.

- Znam da ću se, gledajući film o tati, i smijati i plakati - kaže Pavao Slabinac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:11