GLAZBENA NAGRADA

U tijeku glasovanje za Ambasador: biraju se najbolji DJ-i, albumi, partiji, remixi...

Dodjela nagrade Ambasador 2020. godine
Priznanja za najbolja ostvarenja u 2020. godini dodijelit će se 19. ožujka u Centru Gervais u Opatiji

Objavljene su nominacije za nagradu Ambasador, koja se u 28 kategorija dodjeljuje najboljim ostvarenjima elektroničke glazbe.

Biraju se najbolji DJ-i, albumi, partiji, remixi, kolektivi, video streamovi, sound systemi i radijske emisije u Hrvatskoj, ali i regiji.

Dio nagrada dodjeljuje struka, a dio publika. Glasati se može ovdje, i to do 26. veljače.

Priznanja za najbolja ostvarenja u 2020. godini dodijelit će se 19. ožujka u Centru Gervais u Opatiji.

Ambasador u svom jubilarnom 5. izdanju svijetli crveno kako bi ukazao na golemu krizu koja je pogodila hrvatsku i regionalnu glazbenu industriju, ali i kulturni sektor u cjelini. Zato su svi vizuali nagrade ove godine crvene boje, dok se kampanaj provodi uz slogan #RedAlert.

Ambasador i u vremenu krize djeluje na jačanju scene te poticanju suradnje i glazbenog stvaralaštva pa u okviru aktivnosti nagrade pokreće diskurzivni program Simpozij. Stručnjaci iz elektroničke glazbene industrije na Simpoziju će u sklopu nekoliko panela diskutirati o aktualnim temama, a u razgovor će se moći uključiti i publika. Simpozij je prvi korak u smjeru pokretanja glazbene konferencije koja će služiti kao platforma za suradnju i povezivanje sudionika scene, ali i ukazivati na probleme s kojima se suočava elektronička glazbena industrija.

U okviru nagrade Ambasador prošle je godine pokrenut i video projekt Renaissance. Radi se o nizu live streamova u kojima su dobitnici Ambasadora nastupali na srednjovjekovnim dvorcima, tvrđavama i starim gradovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:37