IN MEMORIAM

U Zagrebu umro Ratko Čangalović: Bio je vrsni glazbeni kritičar koji je život posvetio kulturi

Bio je zaposlen na Radio Zagrebu, odnosno Hrvatskom radiju, a glazbene kritike pisao je i za Jutarnji, Vjesnik te za slovensko Delo

Novinar i urednik, glazbeni kritičar i pedagog Ratko Čangalović, čovjek koji je cijeli život posvetio kulturi, umro je u ponedjeljak u Zagrebu, u devedesetoj godini života.

Čangalović je bio zaposlen na Radio Zagrebu, odnosno Hrvatskom radiju, a glazbene kritike pisao je i za Jutarnji list, Vjesnik te za slovensko Delo.

Rođen je 1930., a ranih 1960-ih započeo je karijeru u spikerskom studiju Radio Zagreba. Nakon toga dugi je niz godina radio u Redakciji kulture Radio Zagreba, bio je urednik prve kontakt emisije Radio Zagreba Tribina slušalaca.

Nakon Hrvatskog proljeća, Čangalović je premješten na Radio Sljeme, gdje ostaje do 1991., kad se vraća na Prvi program Hrvatskog radija.

Organizirao je dodjelu nagrade Orlando 1992. godine, nakon što je prestao izlaziti časopis Izbor. Bio je jedan od izbornika šibenskog Festivala djeteta te osnivač Zajčevih dana u Rijeci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:21