Armin Van Buuren pred 15.000 ljudi

ULTRA U ZAGREBU Rijeke partijanera stižu u Arenu na Silvestrovo

 HANZA MEDIA
Dolaze gosti iz Francuske, Njemačke, Nizozemske i Italije, ali čak i iz udaljenog Brazila, SAD-a i Azije. Najavljeno je i slijetanje privatnog aviona iz Seoula

Zagreb će u novogodišnjoj noći postati europska plesna metropola. Croatia Winter Music festival, glazbeni događaj koji po uzoru na splitski spektakl već nazivaju “zagrebačkom Ultrom”, trebao bi privući petnaest tisuća ljudi u Arenu Zagreb već tijekom Silvestrova. Iako će se glazbeni program održavati punih sedam dana, najvažniji je svakako spektakularni doček Nove godine, nazvan Zagreb 360° New Year’s Eve gdje će, uz još nekoliko poznatih DJ-a, nastupiti planetarno popularni Armin van Buuren.

Program će u zagrebačkoj Areni trajati punih 12 sati, a počinje već u 18 sati. Organizatori se hvale neviđenim spektaklom u koji su, kažu, uložili mnogo truda. Brojke koje stoje iza tuluma dovoljno govore. Tako će u Arenu stići više od 90 tona scenske opreme, a pozornica na kojoj će nastupiti svjetski DJ-evi imat će više od 300 četvornih metara. U Zagreb stiže i impresivan light show koji će proizvoditi oko tristo uređaja te oko 150 kvadrata LED žaruljica, a najavljuje se i odlično ozvučenje jer će oko pozornice i u gledalištu biti postavljeno više od stotinu zvučnika.

15 godina karijere Ultra Europe festival, koji će se 2017. peti i posljednji put održati na splitskom Poljudu, događaj je koji je turistički preporodio Split i u dalmatinsku metropolu doveo tisuće mladih gostiju iz cijelog svijeta. Organizatori zagrebačkog spektakla kažu kako ništa manje ne očekuju ni od Zagreba. Ulaznice, za koje se samo za Silvestrovo treba izdvojiti od 200 do dvije tisuće kuna, u prodaji su već mjesecima i kupili su ih mladi partijaneri iz brojnih zemalja.

Split, 120714. 
Druga vecer Ultra Europe Fesitivala na kojeg je stiglo preko 50.000 mladih partijanera iz svih krajeva svijeta. Veceras izmedju ostalih nastupaju Armin Van Buuren, David Guetta te Carl Cox.
Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
Zvonimir Barišin / HANZA MEDIA

Tako bi, prema riječima direktora komunikacija festivala Luke Jureška, u Zagreb trebali doći gosti iz Italije, Francuske, Njemačke, Nizozemske, ali čak i iz udaljenog Brazila te SAD-a i azijskih zemalja. - Najavljeno je i slijetanje privatnog zrakoplova iz Seoula - otkriva Jureško.

Armin van Buuren, DJ koji upravo obilježava 15. godišnjicu djelovanja i trenutno se nalazi na 4. mjestu na ljestvici najpopularnijih DJ-eva, tako će svoj prvi zagrebački nastup imati baš na novogodišnjem dočeku. Riječ je o DJ-u koji je čest gost u Hrvatskoj te je uvijek rado isticao koliko voli doći ovamo, a redovit je gost na Zrću te na splitskoj Ultri. Ondje smo ove godine i porazgovarali s njim te se požalio kako je vidio vrlo malo Splita jer je ono malo slobodnog vremena proveo u - hotelskom lobiju.

Progressive house

Nizozemsku novogodišnju DJ ekipu uz van Buurena čine i poseban gost Sander van Doorn, MOTi, Julian Jordan i David Gravell, a na pozornici u Areni pridružit će im se i Juicy M, mlada ukrajinska DJ zvijezda koja posljednjih godina osvaja svjetske pozornice kombinacijom electro i progressive house ritmova.

After na Ibizi

Kao i svaki novogodišnji tulum koji drži do sebe, i zagrebački će imati reprizu pa se već u nedjelju party nastavlja, uz program Flower Power, koji se već godinama održava na Ibizi. Tulumarenje uz elektroniku zakazano je sve do 6. siječnja, a posljednji dan rezerviran je za zagrijavanje za predstojeći Ultra Europe u Splitu te u Zagreb stižu Ferreck Dawn, Redondo, Headhunterz i Raiden. Nakon Splita, koji je već pet godina ljeti europska prijestolnica elektronske glazbe, treba vidjeti kako će se Zagreb snaći s rijekama mladih partijanera, s kojima će dočekati 2017. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 20:48