NA RADOST FANOVA

Umjesto DJ seta, Kruder & Dorfmeister svoje radove u Zagrebu izvest će uživo uz atraktivan vizualni show

Kruder & Dorfmeister 

 Olga Latowa
Dvojac je pronašao zajednički jezik s vizualnim umjetnikom Jaschom Suessom koji će njihove glazbene ideje pretvoriti u vizualnu formu

Kruder & Dorfmeister u Zagreb donose posebnu poslasticu - odlučili su prvi put počastiti hrvatsku publiku svojim atraktivnim live showom. U prethodnim nastupima u Zagrebu i Šibeniku poznati dvojac isporučio je DJ setove, dok će u subotu, 1. listopada, na Zagrebačkom velesajmu uživo izvoditi svoje originalne pjesme i remixeve te još nekoliko glazbenih favorita po njihovu izboru, a sve će upotpuniti posebnim vizualnim showom kojega potpisuje poznati bečki kolektiv formlos.

Dvojac je pronašao zajednički jezik s vizualnim umjetnikom Jaschom Suessom koji je sposoban pretvoriti njihove glazbene ideje u vizualnu formu. Svaku pjesmu pratit će posebne projekcije, a dodatnu draž dat će i intrigantni oblik 9. paviljona Zagrebačkoga velesajma u kojemu će nastupiti.

Ljubiteljima Krudera & Dorfmeistera bit će ovo posljednja prilika da prisustvuju njihovu nastupu ove godine. Zagreb će se tako pridružiti rijetkim gradovima u kojima su 2022. svirali uživo, a riječ je o Luksemburgu, Utrechtu, Berlinu, Zürichu, Linzu i Beču. Posebno je atraktivan bio ovoljetni nastup na otvorenome pred desetak tisuća ljudi u prostoru bečke Arene.

Kruder & Dorfmeister svirat će pjesme sa svoga posljednjega albuma "1995", ali i s kultnoga albuma "K&D Sessions", poznatoga svakom ljubitelju glazbe s ambijentalnim prizvukom. Bečki je dvojac poznat i po svojim znamenitim remixevima, pa su se tako na dosadašnjim svirkama uživo mogle primjerice čuti i njihove obrade pjesama grupa Queen i Depeche Mode, kao i Davida Bowieja i Falca.

image

Kruder & Dorfmeister

Olga Latowa

Album "1995", koji ovom prilikom predstavljaju, ima posebnu priču. Riječ je o snimkama nastalima upravo 1995. godine koje je dvojac napravio za izradu probne ploče. Gotovo zaboravivši na te snimke, neke primjerke tih ploča pronašli su kopajući prije dvije godine po svojoj arhivi. Nakon što su pronašli i master vrpce, odlučili su snimiti album i nazvati ga "1995", po godini proizvodnje neobjavljenih pjesama.

Audio-vizualni spektakl na Zagrebačkom velesajmu trajat će do ranih jutarnjih sati, a osim popularnog dvojca zasvirat će i zagrebački majstor eklektičnih zvukova Pepi Jogarde te šibenski DJ BSSIDE koji je nedavno oduševio kao podrška nastupu legendarnog DJ Hella u Zagrebu. Cijelom ugođaju doprinijet će i vrhunski provjereni audio sustav poznatog majstora zvuka Brace Radovića. Ulaznice su dostupne na prodajnim mjestima sustava Entrio i na online platformi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2022 23:28