U 95. GODINI

Umro je slavni skladatelj, napisao je pjesme koje svi pamtimo, među njima je i ona iz ‘Knjige o džungli‘

Richard M. Sherman

 Goffphotos.com/goff Photos/profimedia/Goffphotos.com/goff Photos/profimedia
Sa svojim bratom Richard Sherman nagrađen je s dva Oscara 1965. za rad na filmu Mary Poppins. Neke od najpoznatijih pjesama uključuju i Trust in Me iz Knjige o džungli

Richard Sherman (95), čovjek koji stoji iza poznatih Disneyjevih ‘songova‘ koji su oduševljavali generacije, među ostalima iz Mary Poppins i Knjige o džungli, umro je u subotu, objavio je Walt Disney Co na svojoj web stranici. Richard Sherman (95), čovjek koji stoji iza poznatih Disneyjevih ‘songova‘ koji su oduševljavali generacije, među ostalima iz Mary Poppins i Knjige o džungli, umro je u subotu, objavio je Walt Disney Co na svojoj web stranici. Umro je na Beverly Hillsu, a kao uzrok smrti navodi se bolest povezana s dobi, dodao je Disney. Sa svojim bratom Robertom kao partnerom, Richard Sherman nagrađen je s dva Oscara 1965. za rad na animiranom filmu Mary Poppins. Neke od njihovih najpoznatijih pjesama uključuju i Trust in Me iz Knjige o džungli.

Među filmovima koji ne pripadaju Disneyju, braća Sherman napravili su ‘songove‘ za dječji hit iz 1968. Chitty Chitty Bang Bang.

Braća stoji iza više od 200 pjesama, imali su devet nominacija za Oscara, od čega su osvojili dva kao i tri Grammyja, te zaradili 24 zlatna i platinasta albuma tijekom desetljeća duge karijere.

"Richard Sherman bio je utjelovljenje onoga što znači biti Disneyjeva legenda, stvarajući zajedno sa svojim bratom Robertom omiljene klasike koji su postali cijenjeni dio glazbene podloge naših života", izjavio je izvršni direktor Walt Disneyja Bob Iger.

Robert Sherman umro je prije Richarda, godine 2012.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 10:11