U 74. GODINI

Umro legendarni glazbenik Meat Loaf, vlasnik jednog od najprodavanijih albuma u povijesti

Meat Loaf

 Ted Aljibe/AFP
Vijest o smrti glazbenika čije je pravo ime Marvin Lee Aday objavio je njegov dugogodišnji agent

Legendarni glazbenik Meat Loaf, čiji je album Bat Out Of Hell jedan od najprodavanijih svih vremena, preminuo je u 74. godini.

Dobitnik Grammyja preminuo je četvrtak navečer, a uzrok njegove smrti neće biti objavljen, prema želji obitelji.

Vijest o smrti glazbenika čije je pravo ime Marvin Lee Aday objavio je njegov dugogodišnji agent Micheal Greene, a u službenoj objavi na Facebooku se navodi da se s njim u trenutku smrti bila njegova supruga Deborah.

Agent također navodi da su Pearl i Amanda provele posljednje trenutke s ocem prije smrti.

- Naša srca su slomljena. Moramo vam priopćiti da je neponovljivi Meat Loaf preminuo večeras. Pokraj njega bila je supruga Deborah. Znamo koliko je značio mnogima od vas i doista cijenimo ljubav i podršku dok žalimo zbog gubitka inspirativnog umjetnika i predivnog čovjeka, navodi se u priopćenju obitelji.

image
Ferdy Damman/AFP

Meat Loaf rođen je u Teksasu, a bio je poznat po neponovljivom vokalu.

Karijeru je započeo potkraj 60-tih godina nastupajui sa zvijezdama poput Van Morrisona. Nakon toga je glumio u mjuziklu 'KOsa' prije nego što je započeo vlastitu glazbenu karijeru.

Njegov najuspješniji album "Bat Out of Hell" iz 1977. godine prodan je u 43 milijuna primjeraka diljem svijeta. Uz sve to Meat Loaf je imaju i filmsku karijeru. GLumio je u filmovima poput 'Klub boraca', 'Wayneov svijet', 'Rocky Horror Picture Show' i drugima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 12:35