SVI ŽELE NA TAYLOR!

‘Uspjela sam kupiti najdragocjeniji papirić današnjice. Ovo je tajna - tri računala, bakina kartica...‘

Taylor Swift i kći Lade Novak Starčević

 Profimedia, Jutarnji List/
Već u 13.10 sati nije bilo nijedne karte za nijedan od tri njena bečka koncerta, koji su nam najbliži. Čak su i one za VIP mjesta po cijeni od više od 500 eura

Iskusila sam stresno kupovanje karata online još od legendarnih Balaševićevih koncerata u Kerempuhu, ali mjesto u publici za slušanje Taylor Swift je tek ravno dobitku na lutriji. U utorak u podne započela je njihova prodaja, a već u 13.10 sati nije bilo nijedne karte za nijedan od tri njena bečka koncerta, koji su nam najbliži. Čak su i one za VIP mjesta, po cijeni od više od 500 eura, bile rasprodane. Jedan je koncert i u Milanu 13. srpnja, koji je isto relativno blizu Hrvatske, ali i on je ekspresno rasprodan.

Nisam obožavateljica američke zvijezde, priznajem, ali 13-godišnja kći jest, pa je zaraza bila prirodna.

Ako uzmete u obzir da na bečki Ernst Happel stadion stane više od 50.000 ljudi dolazimo do prilično nevjerojatne brojke od najmanje 150.000 obožavatelja koji su kao "zapete puške" čekali početak prodaje i uspjeli kupiti karte, a još ih vjerojatno isto toliko nije uspjelo, o čemu svjedoči i razočarenje koje iskazuju po društvenim mrežama.

U Beču je isprva planirano da pjevačica održi samo jedan koncert, 9. kolovoza. Međutim, već nekoliko dana kasnije, uz neke druge, dodani su datumi 10. i 8. kolovoza, čime će Swift ući u povijest Ernst Happel stadiona kao prva glazbenica u povijesti koja je tri puta zaredom tamo nastupala. Uz to, na sva tri koncerta pridružit će joj se Paramore.

Postupak kupnje nije bio nimalo lak. Na koncert se trebalo najprije prijaviti mailom do 23. lipnja, no promotori su odmah obavijestili kako registracija ne jamči pristup ulaznicama na službenom početku pretprodaje. Samo neki registrirani obožavatelji dobili su individualni kod i prvi su imali pristup kupnji ulaznica na datum početka pretprodaje.

Moja kći je odmah upregnula mene, tatu, baku i tetu i sa svih je mailova poslala zahtjev za kodom. Na tri nam je odgovoreno pozitivno, dok su neki manje sretni ostali na listi čekanja.

image

Kći Lade Novak Starčević i karte za Taylor Swift

Privatna Arhiva/
image

Kkarte za Taylor Swift

Privatna Arhiva/

Sada nas je samo čekao dan ‘D‘. Na dan kupnje smo laptop, i oba kompjutera stavili u dnevnu sobu, a mlađi brat je upozoren da Fife nema od podneva do daljnjeg. Kći je ispisala kodove na papire da budemo brži. U podne je uzbuđenje bilo na vrhuncu, ali smo u tri minute na jednom kompjuteru prošli online čekaonicu, što se iz prijašnjih iskustava činilo kao znanstvena fantastika.

Da ne bi bilo sve glatko, još smo imali jedan problem jer smo kupovali preko bakine kreditne kartice pa nam je ona morala autorizirati kupnju. Imali smo dogovor s njom da čeka kraj mobitela. I uspjeli smo. U pet minuta smo imali tako željene karte. Čak je i nas šokirala razina sreće, ali netko valjda nekad mora biti i sretnik. I još smo uspjeli dobiti najbolja mjesta, na parteru odmah do pozornice za 90 eura. Tako da se sad veselimo guranju u prve redove i nemogućnošću odlaska na WC tijekom koncerta.

Otkad je 2006. izdala pjesmu ‘Tim McGraw‘, Taylor Swift postala je apsolutna teen ikona. Iako su ti tinejdžeri otad odrasli, njena popularnost samo sve više raste.

image

Kupovina karata

Privatna Arhiva/

Na američkoj turneji ‘The Eras Tour‘, koja je počela u proljeće, pokazala je da ne nastupa tek da se ‘pokaže‘, a snimke njezinih koncerata preplavile su društvene mreže. Koncerti joj traju tri sata, svaki je drugačiji, a sada je i europska publika dobila 48 datuma na kojima će moći posvjedočiti oduševljenju obožavatelja.

Prvi europski nastup imat će 9. svibnja 2024. u Parizu, a sve će završiti u Londonu, na Wembley stadionu 16. i 17. kolovoza.

Taylor će od američke turneje zaraditi, po procjeni Billboarda, bruto prihod od 591 milijun dolara, a ta se brojka temelji na prosječnim cijenama ulaznica. Europska će samo ‘podebljati‘ zaradu i potvrditi njezin glazbeni status.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:05