Uzbudljivi dnevni i noćni nastupi obilježili 6. Dimensions festival: Donosimo tko nastupa na samoj završnici

 Srećko Niketić / CROPIX
 

Nakon spektakularnog koncerta otvorenja u pulskoj Areni sa zvijezdama večeri Grace Jones i Moderatom, publika se preselila na štinjansku lokaciju 6. Dimensions Festivala čiji je program započeo tijekom dana na prepunoj Beach pozornici uz Kamaal Williams Ensemble koji je nastupio i večer prije u Areni, te teksaški hipnotički rock sastav Khruangbin.

Promo Dimensions Festival

Program se navečer s plaže preselio na tvrđavu Punta Christo te na glavnu festivalsku pozornicu The Clearing gdje su najviše interesa pobudili uživo nastupi Floating Pointsa i Romarea. Prepunu pozornicu Mungos dobro su protresli nastupi stalnih festivalskih DJ-eva, Male i Kode 9-a, dok je još jedan rado slušani gost – Petar Dundov, s kolegom Black Amigom zatvarao susjednu pozornicu The Stables.

Na omiljenoj dnevnoj pozornici The Beach u petak je nastupio Moses Boyd, koji je svirao i na koncertu otvorenja u Areni, te Dam Funk. Večer se nastavila nastupima velikih imena poput Alixa Pereza, Dopplereffekt live i Marcela Dettmanna.

Promo

Subota je bila prepuna iznenađenja i odličnih nastupa. Domaći producent i DJ Ilija Rudman otvorio je glavnu pozornicu The Clearing, sastav Chui nastupio je u dnevnoj varijanti na pozornici uz more, a Mungos Arenu zatresao je stage nastupom “leđa o leđa” legendarnog Goldieja uz ANT TC1-a. Izdavačka kuća PDV predstavila je domaće etikete na stageu The Ballroom nakon čega su DJ pult preuzeli Andrea Ljekaj, Borut Cvajner, Boris Bjelica Bebetto, Mislav, Mario Kolonić Pytzek i Marko Dakovic Volster. Premda je vremenska prognoza varljiva, festivalski program održat će se kako je i najavljeno.

Današnji program

Nedjelja na glavnoj pozornici, The Clearingu, nudi sve same glazbene teškaše – dobre veze s Detroitom nastavljaju se s nastupom kultnih Aux 88, koji će pozornicu prepustiti prvoj dami elektro scene Nini Kraviz. Večer će zatvoriti techno inovator i istinska zvijezda – Jeff Mills. Paralelno sa spektakularnim line-upom The Clearinga, na Moat pozornici nastupit će Goldie s ekskluzivnim techno setom, Mungos će ugostiti pionira dub elektronike Adriana Sherwooda, a The Garden će plesati kako Gilles Peterson bude svirao. Na maloj pozornici tik uz ulaz na tvrđavu, sve popularnijoj Ariji, nastupit će domaći sastav Kozmodrum koji majstorski kombinira jazz, elektroniku i dub.

Na festivalskim blagajnama bit će moguće kupiti 3-dnevne ulaznice (700 kn), 2-dnevne ulaznice (500 kn) i jednodnevne ulaznice koje se mogu kupiti na taj dan (250 kn). Radno vrijeme blagajni na glavnom festivalskom ulazu: četvrtak 00-04, petak 11-02, subota 11-02, nedjelja 11-02.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2023 19:30