Nakon Kurta Cobaina

Velika Josipa Lisac poput svetice je na novom Rockmarkovom kalendaru

Kalendar Josipa Lisac

 Rockmark/
Autor je Igor Jurilj, čija je ilustracija posvećena Britney Spears osvojila fanove pokreta #freeBritney

Nakon prvog Kalendara s likom Kurta Cobaina, iz Rockmarka su izdali novi Kulturni kalendar, na naslovnici je glazbena diva i ikona Josipa Lisac. Novi Kalendar dopunjen je s novim rođendanima velikanki i velikana, a djelo je našeg vizualnog umjetnika Igora Jurilja.

Igor Jurilj je profesor u školi i glazbeni novinar. Pisali smo o njemu kada je u tijeku pokreta #freeBritney: naslikao je, naime, efektnu ilustraciju koja prikazuje Britney na križu sačinjenom od dolara te sažima situaciju u kojoj je pjevačica posljednjih trinaest godina.

Igor Jurilj diplomirao je engleski jezik i književnost te povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, predavao je engleski jezik i povijest u Turskoj. Trenutno je pri kraju doktorskog studija na Odsjeku za kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Od 2007. godine objavljuje glazbene tekstove na glazbenim stranicama i portalima Muzika.hr, Ravnododna.com i Ziher.hr, dok je paralelno pisao za Filmonaut i Zarez. Povremeno piše za Hrvatski filmski ljetopis. Na Odsjeku za povijest magistrirao je na temi povijesti filma, a za Hrvatski filmski savez objavio je “Film od Zorinog doma do Edisona; Recepcija filma i prvih karlovačkih kinematografa u lokalnoj periodici, 1896.-1920.”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:49