KONAČNA ODLUKA

Velika promjena u noćnom životu Zagreba: Boogaloo mora van, u taj prostor ulazi drugi popularni klub!

Boogaloo, koncert škotske metal grupe Alestorm

 Lucija Ocko/Cropix
‘Drugi ponuditelj pozvao se na pravo prednosti sukladno Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata...‘

Pučko otvoreno učilište upravo je objavilo na svojim društvenim stranicama, da tamo gdje se dosad nalazio Boogaloo uskoro dolazi KSET. Podsjetimo, KSET je, doduše, na par godina, morao iseliti iz prostora, o čemu smo pisali. Također smo pisali i o problemima kluba Boogaloo.

Mate Škugor je napisao na Facebooku: "Novi (privremeni KSET).

Prenosimo s društvenih stranica Pučkog otvorenog učilišta: "Nakon provedenog postupka javnog natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora, Pučko otvoreno učilište Zagreb je na Sjednici Upravnog vijeća održanoj 24. siječnja 2024. godine donijelo odluku o odabiru najpovoljnije ponude za zakup poslovnog prostora u poslovnoj zgradi Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, u Ulici grada Vukovara 68.

Radi se o prostoru velike dvorane, predvorja, stražnje i bočne terase, prostora na zadnjem katu i podruma sa sanitarijama, ukupne površine 2.072,38 m2.

Natječaj je uvjetovao da se prostor daje u zakup za kulturno-umjetnički program, u omjeru 80% za rock, elektronski i jazz glazbeni autorski program, a 20% za druga kulturna događanja te su natječajem specificirani i drugi elementi ponude kulturno-umjetničkih sadržaja, poput broja glazbenih događanja godišnje.

Na natječaj su pristigle dvije ponude: zajednička ponuda Saveza studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva i ElektroStudent d.o.o. s ponuđenim iznosom mjesečne zakupnine od 16.069,69 eura koja će biti uvećana za PDV i zajednička ponuda REGA-DARKO j.d.o.o. za ugostiteljstvo i Udruge za promicanje glazbene i tehničke kulture "Glazbena kuća" s ponuđenim iznosom mjesečne zakupnine od 7.007,00 eura koja će biti uvećana za PDV.

image

Grupa Svemir u KSET-u

Bruno Konjevic/Cropix

Zajednički ponuditelj REGA DARKO j.d.o.o. i Glazbena kuća pozvao se na pravo prednosti sukladno Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, no to pravo ovdje nije primjenjivo jer po zakonu pravo prednosti na sklapanje ugovora o zakupu poslovnog prostora ostvaruje isključivo osoba sa statusom obrtničke ili samostalne profesionalne djelatnosti, koji uvjet niti jedan od ponuditelja iz zajedničke ponude REGA-DARKO j.d.o.o. za ugostiteljstvo i Udruga za promicanje glazbene i tehničke kulture "Glazbena kuća" ne ispunjavaju.

Na prijedlog Povjerenstva za davanje u zakup poslovnog prostora prihvaćena je najpovoljnija pristigla ponuda, a to je zajednička ponuda Saveza studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba i ElektroStudent d.o.o. iz Zagreba za obavljanje djelatnosti kulturno umjetničkih programa s pratećom ugostiteljskom djelatnošću. Ugovor se sklapa na razdoblje od dvije godine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:25