'SILK AND STONE'

VIDEO: AMIRA MEDUNJANIN Premijera novog albuma uživo 15. svibnja u Zagrebu

 YouTube
Veoma me, veoma zanima kako će publika reagirati na vrlo neobičan spoj instrumenata i glasa, kazala je Amira Medunjanin

Pjesmom i videospotom "Eleno kerko" Amira Medunjanin najavila je skori izlazak albuma "Silk and Stone" koji će premijerno predstaviti 15. svibnja u Zagrebačkom kazalištu mladih. Drugi je to od 15 koncerata 10. Vip Zagreb Jazz Festivala nakon sjajnog uvoda s jazz divom Cassandrom Wilson proteklog tjedna u Lisinskom.

Amira Medunjanin kazala je kako ima više razloga radovati se predstojećem nastupu u Zagrebu. Doista, osim premijernog predstavljanja njenog četvrtog studijskog albuma, i to u sklopu jubilarnog 10. Vip Zagreb Jazz festivala, Amira će imati prilike publici, pored Bojana Zulfikarpašića i Nenada Vasilića, predstaviti još dva vrhunska umjetnika, Yurdal Tokcan i Hakan Güngör. "Veoma me, veoma zanima kako će publika reagirati na vrlo neobičan spoj instrumenata i glasa", kazala je Amira Medunjanin, koja se veseli nastupu u ZKM-u, gdje je prošle godine nastupila u fantastičnoj atmosferi.

Album 'Silk and Stone' sniman je krajem 2013. u studiju koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, a donosi pjesme kao što su 'Čula jesam da se dragi ženi', 'Kradem ti se u večeri', 'Što te nema' i 'Iz banju ide šejtan devojče'. Osim sevdalinki Amira snima pjesme i iz drugih zemalja regije, posebno se to odnosi na tradicionalne pjesme iz Makedonije i Srbije. To su pjesme koje, kako će Amira reći, bez obzira gdje su nastale, dijele isti senzibilitet i jačinu emocije koje bude kod slušatelja i kod izvođača, odnosno pripovjedača.

Pjesmom i videospotom 'Eleno kerko' Amira Medunjanin najavila je skori izlazak albuma 'Silk and Stone'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 04:19