SLAVNI TENOR

VIDEO: ANDREA BOCELLI ODRŽAO KONCERT ZA PAMĆENJE Dok je njegov glas odjekivao praznom milanskom katedralom, milijuni su ga gledali pred tv ekranima

 AFP
 

Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, talijanski operni pjevač Andrea Bocelli, dirnuo je obožavatelje nastupom na uskrsnom koncertu u praznoj milanskoj katedrali, slavnom Duomu, u kojem nije bilo nikoga zbog pandemije koronavirusa.

Koncert koji je prenošen na internetu trebao je biti, kako stoji u najavi, simbol ljubavi, zajedništva i iscjeljenja u doba koronavirusa.

Bocellija je pratio jedino katedralni orguljaš Emanuele Vianelli i zajedno su izveli djela sakralne glazbe.

U pola sata koncerta nazvanog "Muzika za nadu", milijuni gledatelja mogli su uživo na Bocellijevom Youtube kanalu poslušati "Ave Maria", "Sancta Maria" i "Domine Deus", a ispred katedrale izveo je "Amazing Grace". Sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, mnogi nisu mogli suzdržati suze.

"Počašćen sam i sretan što su me grad i katedrala pozvali. Vjerujem u snagu skupne molitve, vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svi, i vjernici i oni koji to nisu, sada trebaju", rekao je slavni tenor.

Italija ima gotovo dvadeset tisuća mrtvih od koronavirusa, i druga je na svijetu po broju umrlih nakon SAD-a.

Italian tenor and opera singer Andrea Bocelli (L) rehearses on a deserted Piazza del Duomo in central Milan on April 12, 2020, prior to an evening performance without public for the world wounded by the pandemic, during the country's lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. (Photo by Piero Cruciatti / AFP)
AFP

"Ove će godine Uskrs biti drugačiji nego što je uobičajeno. Siguran sam da će Bocellijev izvanredni glas uspjeti zagrijati srce Milana, Italije i svijeta", rekao je ranije gradonačelnik Giuseppe Sala.

Dok je Bocelli pjevao, gledatelji su mogli na ekranima vidjeti opustjele ulice Milana, Venecije, Pariza, Londona i New Yorka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:32