POŽURITE PO SVOJE ULAZNICE

VIDEO: BELLE AND SEBASTIAN NA JARUNSKOJ POZORNICI Popularni škotski indie pop sastav slušat ćemo na jubilarnom INmusic festivalu #15

Belle and Sebastian
 Rob Watkins / Alamy / Alamy / Profimedia
 

Osim The Killersa, Becka, Deftonesa, The Lumineersa i Rival Sonsa, na INmusic festival #15, ali i premijerno u Hrvatsku, stiže omiljeni škotski indie pop bend Belle and Sebastian.

Stuart Murdoch i Stuart David osnovali su Belle and Sebastian 1994. godine u Glasgowu, gdje su za fakultetsku izdavačku kuću Electric Honey 1996. objavili debitantski album "Tigermilk" u danas raritetnoj nakladi od svega 1000 kopija.

Iste godine izdan je "If You're Feeling Sinister" za Jeepster Records, koji će 1999. objaviti i reizdanje debitantskog albuma, kao i naredna tri studijska izdanja - "The Boy With An Arab Strap", "Fold Your Hands Child, You Walk Like a Peasant" i "Storytelling". Uslijedila su četiri studijska albuma - "Dear Catastrophe Waitress" (2003.), "The Life Pursuit" (2006.), "Belle and Sebastian Write About Love" (2010.), "Girls in Peacetime Want to Dance" (2015.) - i najrecentnije izdanje iz 2019. godine, odnosno originalna glazba za film "Days of the Bagnold Summer", u kojem glavnu ulogu igra Earl Cave, sin Nicka Cavea.

K9QjEtsMmuo

Belle and Sebastian, koji su ime benda odabrali po televizijskoj adaptaciji istoimene francuske novele o dječaku i njegovu psu, jedan su od najvažnijih indie pop sastava i svojevrsni rodonačelnici žanra koje publika strastveno podržava od samih početaka - čak do mjere da su 2005. godine i službeno od strane publike izabrani za najbolji škotski bend u oštroj konkurenciji. Premijerni nastup jedinstvenih Belle and Sebastian u Hrvatskoj održat će se u sklopu jubilarnog petnaestog izdanja INmusic festivala.

Belle and Sebastian pridružuju se impresivnom glazbenom programu jubilarnog 15. izdanja INmusic festivala uz već objavljenje The Killerse, Becka, Deftones, The Lumineers i Rival Sons. INmusic festival #15 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 22. do 24. lipnja 2020. godine.

U prodaji su trodnevne ulaznice za 15. INmusic festival koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic webshopa po cijeni od 499 kuna (+ troškovi transakcije) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) po cijeni od 499 kuna. Kamperske ulaznice za INmusic #15 dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po cijeni od 250 kuna (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:10