'POLJSKA NOĆNA MUZIKA'

VIDEO: DAVID LYNCH Kralj začudnih filmskih prizora u društvu poljskog kompozitora reizdao jezoviti album eksperimentalne glazbe

 YouTube
Zebrowski izvodi melodije na pianu, dok se Lynch ubacuje čudnovatim i uznemirujućim zvucima sintesajzera

Redatelj David Lynch koji je kultni status stekao tv-serijom 'Twin Peaks' i filmom 'Mulholland Drive', djelima začudne i opskurne atmosfere, od početka njeguje svoju ljubav prema svekolikom umjetničkom izražavanju.

Uz svoja likovna djela, Lynch je uspio realizirati i ljubav prema eksperimentalnoj i ambijentalnoj glazbi, što je zabilježeno na dvostrukom albumu 'Polish Night Music', kojeg je snimio u suradnji s poljskim kompozitorom Marekom Zebrowskim.

Lynch i Zembrowski povezali su se 2006. kada su surađivali na glazbi za Lynchev film 'Inland Empire', te su godinu dana kasnije izdali album sa četiri podugačke glazbene improvizacije, pri čemu je Zebrowski izvodio melodije na pianu, dok se Lynch ubacivao čudnovatim i uznemirujućim zvucima sintesajzera.

'Poljska noćna glazba' objavljena je u ograničenom izdanju 2007, ali sada je dostupna u široj distribuciji, te putem digitalnog downloada.

Video-snimka njihovog zajedničkog nastupa u Parizu 2007. prikazuje glazbenu improvizaciju koja nije završila na albumu, ali po svojem kontemplativnom ugođaju dostojno predstavlja ostatak materijala.

Pogledajte video

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 08:13