WELCOME BACK TO INSANITY HALL

VIDEO: 'DEMENTED ARE GO' Velške psychobilly legende u Zagrebu

 YouTube
Bend sa svojom uvrnutom verzijom rock’n’rolla u tri desetljeća sagradio je vjernu vojsku fanova psychobillya, punkera, gotičara i geekova

ZAGREB – Velške psychobilly legende Demented Are Go nastupit će u Tvornici kulture u nedjelju, 16. ožujka praćeni slovenskim Clockwork Psychom.

Demented Are Go su velški psychobilly bend, osnovan u Penarthu u blizini Cardiffa 1982. godine. Bend koji svijetu nameće svoju uvrnutu verziju rock’n’rolla već tri desetljeća sagradili su vjernu vojsku fanova psychobillya, punkera, gotičara, geekova i frikova koji se ne mogu naslušati DAG zvuka.

U svom repertoaru broje više od 70 pjesama, a tvrde da njihovo ime potječe od fraze "Demon Teds Are Go!", adaptacije fraze "Thunderbirds Are Go!" iz serije Thunderbirds TV. Iako je bend kasnije imao dosta promjena u postavi ipak ostaju čvrsta konstanta na psychobilly sceni, europskoj ali i svjetskoj. Do danas je bend već izgradio kultni status pred publikom i kolegama glazbenicima, a glavni razlog dugovječnosti i popularnosti benda zasigurno je pjevač, Sparky. Bend je vrlo aktivan, često su na turnejama, pa smo ih već imali prilike vidjeti u Zagrebu kada su promovirali svoj zadnji studijski uradak "Welcome Back To Insanity Hall".

Clockwork Psycho su ljubljanski psychobilly trio. Bend je osnovan 2011. spajanjem članova drugih ljubljanskih punk, oi i metal bendova u želji da sviraju psychobilly na svoj način. Originalni članovi su bili Clockwork Lilith (kontrabas i glavni vokal) i Al Eržen (gitara i prateći vokali), a ubrzo im se priključuje i Dogz (Bubnjevi). Prvi demo snimili su 2012., a zatim su usljedili koncerti po cijeloj regiji, manji festivali i turneje. Prvi veći uspjeh benda je bio poziv američkih psychobilly legendi Koffin Kats da s njima krenu na europsku turneju. Clockwork Psycho krajem 2013. odlazi u studio i snima materijal za svoj prvi službeni album - "Nightmares", koji očekujemo tijekom godine.

Ulaznice u Tvornici kulture u pretprodaji iznose 60kn, dok će na dan koncerta iznositi 80 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:33