SAMI SVE FINANCIRALI

VIDEO: DVA ROCK VELIKANA UDRUŽILI SNAGE Iggy Pop i Josh Homme u tajnosti snimili album

 Getty

Dva rock velikana, Iggy Pop i Josh Homme, udružili su snage i zajedno rade na albumu, javlja New York Times . Naziv albuma koji bi trebao izaći u ožujku izdaje Loma Vista pod nazivom ‘Post Pop Depression’.

Kritičar NY Timesa, Jon Pareles, piše da ‘pokazuje obojicu glazbenika u ‘sirovom’ izdanju: uvjerljiva i snažna jasnoća teksta g. Popa i grub ton njegova glasa spojen s britkim i spretnim melodijama i akordima g. Hommea.’

Homme je rekao da novi album slijedi smjer albuma ‘Lust For Life’ koji je 1977. nastao kao rezultat suradnje Iggyja Popa i Davida Bowieja.

Homme, osnivač i frontmen benda Queens of the Stone Age, i Iggy Pop u potpunosti su zajedno zaslužni za album, a Homme je dodao kako mu je ta suradnja pomogla da se nosi s posljedicama terorističkog napada u Parizu u studenom na koncertu Eagles Of Death Metal: ‘Spasila me činjenica što sam imao ovaj album za raditi.’

Album je zapravo i nastao u tajnosti i obojica glazbenika su pokrili sve troškove sami. Na albumu sjoš surađuju samo dvojica glazbenih umjetnika - gitarist i klavijaturist Queens of the Stone Agea, Matt Fertita, i bubnjar Arctic Monkeysa, Matt Helders.

Također planiraju kratku turneju u ožujku nakon izlaska albuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 13:16