STIŽU U DOM SPORTOVA

VIDEO: EDITORS PREDSTAVILI NOVI SPOT 'UPSIDE DOWN' Frontmen benda Tom Smith uoči subotnjeg koncerta u Zagrebu snimio videoporuku za hrvatske fanove

Editors
 Rob Baker Ashton
 

Birminghamska rock petorka Editors vraća se u Zagreb u subotu, 8. veljače, u sklopu Greatest Hits turneje, a ususret koncertu u Maloj dvorani Doma sportova objavljen je spot za “Upside Down” te je poznata i satnica nastupa.

Video za novu pjesmu “Upside Down”, koja je predstavljena na prvom best of albumu “Black Gold”, režirao je Rahi Rezvani, a dinamičnom igrom svjetla i sjene naglasio je mračnu atmosferu pjesme i “mentalnu klaustrofobiju” koja se odražava u stihovima.

Greatest Hits turneja bend dovodi u Zagreb na najveće samostalno gostovanje u Hrvatskoj gdje će predstaviti presjek 15 godina karijere koja je izrodila impresivan broj hitova. Vrata Male dvorane Doma sportova otvaraju se u 19 sati, predgrupa Whispering Sons nastupit će u 20:00, dok je nastup Editorsa rezerviran za 21 sat.

Turneja s gotovo trideset nastupa počela je prošli tjedan, a početni datumi postavili su setlistu koja predstavlja čak 24 najvažnije pjesme iz kataloga benda što znači da će ovo biti koncert nakrcan hitovima uz odličnu produkciju. Uz nostalgičnu “An End Has a Start”, na popisu pjesama koje Editorsi izvode su “Bullets” i “Bones”, kao i “Escape the Nest” te “Spiders” koje nisu izvodili gotovo desetljeće. Uz “Magazine” i “Sugar” sviraju i nove stvari s kompilacije “Black Gold” - “Upside Down” i “Frankenstein”. Na listi su se našli i hvaljeni klasici “Violence”, “Papillon”, “Ocean Of Night”, “Formaldehyde”, kao i “The Weight of the World,” “Spiders”, “A Ton Of Love” te “Blood”, “Walk The Fleet Road”, “You Are Fading”, “Distance” te uspješnice “The Racing Rats”, “Munich” i “Smokers Outside the Hospital Doors”.

Zagrebački nastup Editorsa jedini je u regiji, najbliže nama su u Beču, a koncert u Domu sportova bez sumnje je najveće strano gostovanje koje će obilježiti veljaču.

S biografijom ispunjenom globalnim hitovima i fantastično primljenim albumima, aktualni “Black Gold" koji prati turneju ujedno je retrospektiva dosadašnje karijere benda, kroz 13 najvećih hitova objavljenih na njihovih šest studijskih albuma, kao i tri potpuno nove pjesme, a dostupno je i deluxe izdanje s osam akustičnih. Sve svoje hitove jedna od najvažnijih otočkih grupa donosi na novi zagrebački susret, a grupa koja se tijekom 15 godina impresivne karijere jako posvetila fanovima iz Hrvatske spada u red rijetkih izvođača koji se kod nas iz koncerta u koncert sele u sve veće prostore. Bit će ovo njihov najbrojniji samostalni koncert kod nas, nakon više puta rasprodanih klupskih i festivalskih nastupa.

Rahi Rezvani
Tom Smith (Editors)

Od debitantskog albuma “The Black Room” iz 2005., koji im je osigurao nominaciju za nagradu Mercury, preko “An End Has A Start” koji se sjurio na prvo mjesto britanske top liste albuma, platinastog “In This Light and On This Evening”, do sjajnih “The Weight of Your Love” i “In Dream” te eksplozivnog “Violence”, Editorsi ne miruju. Uz veliku međunarodnu bazu fanova te redovito rasprodane koncerte po Europi i UK-u, nastupe na najvećim festivalima Glastonburyju, Lollapaloozi i Coachelli, sve je zaokruženo kompilacijom “Black Gold” koja je retrospektiva karijere i pokazuje daljnji smjer jednog od najuspješnijih otočkih bendova.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 190 kuna, a na dan koncerta stajat će 220 kuna. Službena prodajna mjesta su Dancing Bear Shop (Gundulićeva 7), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:20