LADO ELECTRO 2.0. MEMORABILUM

VIDEO: ELEKTRO-FOLKLOR Pogledajte kako su dvojac HR Electro i ansambl Lado spojili tradicijske napjeve i elektronsku glazbu

Naslovnica albuma LADO Electro 2.0. Memorabilum
 

Singl Ljeljo objavljen početkom veljače, najavio je dvostruki nosač zvuka LADO Electro 2.0. Memorabilum u kojem su savršeno ukomponirane elektronička i tradicijska glazba.

„Gotovo je nevjerojatno da hrvatski tradicijski instrumenti, koji su zvali na ples ili tugovali zbog života unazad više stotina godina, mogu i danas na isti način funkcionirati u elektroničkom okružju suvremene klupske glazbe ne gubeći pri tom na uvjerljivosti i emociji“, napisao je glazbeni kritičar Dubravko Jagatić u predgovoru knjižice CD-a.

Prvi album LADO Electro objavljen je 2003. godine kada kad je i započela suradnja Ladovog svirača tradicijskih glazbala, plesača, pjevača i DJ-a Borisa Harfmana s već etabliranim glazbenikom Hrvojem Crnićem Boxerom, nekadašnjim članom Montažstroja i autorom više od 30 kazališnih i filmskih soundtrackova.

Za razliku od prvijenca na kojem je naglasak bio na instrumentalima, novi album LADO Electro 2.0. Memorabilum sadržava više vokalnih elemenata. Naime, dio odabranih pjesama su upravo s Ladovog repertoara ili su inspirirane dijelovima nekih koreografija, dok drugi dio čine tradicijski napjevi s kojima se pjevači ranije nisu susretali ali su ih otpjevali na način na način svojstven Ladu.

Snimanje vokala

Povodom izlaska albuma, u Pikto galeriji u Branimir centru izložene su fotografije autorice Petre Slobodnjak koje krase knjižicu novog nosača zvuka.

Izložba fotografija Petre Slobodnjak

Izložba se može pogledati do subote 26. veljače, osim četvrtka, od 17 do 20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 04:20