SPEKTAKL U ARENI

VIDEO: Gunsi za predgrupu odabrali bivši bend Zorana Mišića

 AP Photo/Steve McEnroe
Guns N' Roses će nastupiti u zagrebačkoj Areni 24.rujna, a kao drugu predgrupu odabrali su Wasted Generation, hard rock bend iz Osijeka.

U velikoj konkurenciji domaćih bendova koji su se borili za ovu veliku čast, Wasted Generation je definitivno pokazao da u Hrvatskoj ima sjajnih mladih bendova, a njihovu je kvalitetu i prepoznao jedan od najboljih rock bendova na svijetu. No, to ovom hard rock bendu nije samo čast već i ostvarenje snova jer su upravo Gunsi bili izvor njihove inspiracije i jedan od poticaja da osnuju bend, prenosi Slobodna Dalmacija.

Grupu Wasted Generation čini trojac Dinko Pleša (gitara/vokal), Igor Milaković (gitara) i Alen Valinčić (bubnjevi) koji su se na sceni pojavilo prije 8 godina kad su nastupali pjevajući obrade popularnih bendova iz 70' i 80' poput Guns n' Roses, Deep Purple, Led Zeppelin, Whitesnake, Aerosmith, AC/DC i sl., stvorio svoj stil, koji se kasnije primijenio i na autorske pjesme. Bendu se uskoro pridružuje kolega iz srednje škole, basist Petar Španjić.

Četiri godine poslije, iz benda odlazi Igor Milaković, a njegovo mjesto upotpunjuje Hrvoje Hleb, Dinkov kolega iz glazbene škole. U gotovo isto vrijeme, na koncertu u Donjem Miholjcu sasvim se slučajno susreću sa danas popularnim Zoranom Mišićem (finalist showa Hrvatska traži Zvijezdu 2009. g.), koji nakon samo par zajedničkih probi postaje glavni vokal benda, te tada nastaje jedna od najprepoznatljivih pjesama benda - Swingirl.

U listopadu 2007. godine, Hrvoje Hleb radi fakultetskih obaveza odlazi iz benda, te u bend dolazi gitarist Krešimir Arambašić. Početkom 2008. godine iz benda odlazi frontmen Zoran Mišić, te bend počinje eksperimentirati bez pjevača, prilikom čega nastaje instrumentalna pjesma "Skeletons in the closet", nazvana projektom Red Light District. Nakon kratkog vremena bendu se priključuje Roni Rengel iz Virovitice, pjevač visokih vokalnih sposobnosti koji uspijeva pomaknuti bend na jednu višu razinu, što rezultira i prvim albumom pod nazivom " Wasteland".

Axl i ekipa posjetit će Hrvatsku u sklopu svojega glazbenog putovanja po Europi, pa će tako Zagreb biti jedan od desetak gradova Starog kontinenta u kojemu će zasvirati. Za njihov će se koncert nesumnjivo tražiti ulaznica više jer je riječ o rock bendu koji je obilježio kraj 80-ih i početak 90-ih godine, te doživio planetarnu popularnost ponajprije zahvaljujući prvijencu “Appetite For Destruction”, objavljenom 1987., ali i albumima “Use You Illusion I i II” iz 1991., prodanima u višemilijunskim nakladama.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:31