SULUDI TROJAC

VIDEO: KAZALIŠNO-KONCERTNI DOGAĐAJ PONOVNO STIŽE NA SCENU Ne propustite koncert Folkestre nakon deset godina u Ksetu

 Screenshot/YouTube

Ovo možda neće biti tipična najava jednog koncerta, ali 17. ožujka u KSET-u dogodit će se glazbeni spektakl kakvog stanovnici grada Zagreba sigurno nisu doživjeli zadnjih desetak godina.

Ime koje stoji iza spektakla koji će se dogoditi je Folkestra. Do prije deset godina bili su sinonim za zabavan kazališno-koncertni doživljaj u omanjoj nam državici, bend uz koji se smijalo, plakalo, proživljavalo katarze, vrištalo i s kojeg se obavezno svaki put odlazilo kući duhovno bogatiji. I sretniji.

I tako, nakon što su kojih desetak godina bez službenog izdanja i ikakve promocije benda svirali po klubovima, izdali su album prvijenac "Corpus Delicti" i raspali se. Odmah nakon. To je i dalje misterija.

Folkestra je sulud trojac kojeg sačinjavaju Krunoslav Levačić, Teo Martinović i Žiga Golob i koji što god radio, unosi u to nevjerojatnu dozu karaktera. Sva trojica su potkovani glazbenici (da ne kažemo jazz instrumentalisti) koji to počesto koriste tako da publika vrlo lako zaboravi da uopće imaju ikakve dodire s "ozbiljnom" glazbom. Dok ne zasviraju nešto ozbiljno. Od 7/8 obrade "Final Countdown", preko bizarnih obrada svih mogućih i nemogućih hitova, do vlastite "Med" ili prekrasne verzije pjesme "Smiljka", Folkestra oduševljava i ne dozvoljava publici disanje, bilo od smijeha ili od čistog nevjerovanja onome što se na pozornici događa.

Sva glazba je, usput, garnirana nevjerojatnim životnim mudrostima Krune Levačića, pa sve na momente biva i stand up komedija, a osim glazbene, mentalna i verbalna kemija ova tri glazbenika je nešto što nikako ne treba propustiti jer su se okupili sad nakon deset godina i tko zna kad će se išta opet dogoditi nakon ovog koncerta.

Svakako dođite u Kset 17. ožujka, jednostavno ne možete pogriješiti. A sve dodatne informacije potražite na stranicama Kseta .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:13