DOBRI DUH ZAGREBAČKE KLUPSKE SCENE

VIDEO: KIZO IMA BLUES Nekadašnji gitarist Rundeka i Zabranjenog pušenja objavio pjesmu o tome u što se uzdati kad te snađe zla kob

 Jovica Drobnjak
 

Kizo je zagrebačkoj publici vrlo dobro poznat po jednom od najdužih angažmana kao resident i izvođač koji je čak 12 godina svaki četvrtak nastupao u kultnom zagrebačkom caffe baru Spunk, što je vjerojatno najduži angažman u povijesti klupske scene Zagreba.

„Pjesma 'Zašto skitaš' govori o tome kako za pogrešne propuste u životu, nekad ne treba kriviti samoga sebe nego se naprosto radi o lošoj sreći, zloj kobi izraženoj kroz metaforu. Takvom čovjeku nije previše izbora ostalo u životu nego da se uzda u ono što je uz ljubav ipak najvrjednije u životu, a to je prijateljstvo i da kroz nedaće života ipak prođe dostojanstveno, vedro i hrabro“, kaže Zoran Stojanović - Kizo, autor glazbe, teksta i aranžmana pjesme.

Radi se o Kizinoj prvoj autorskoj blues pjesmi, nakon dugog niza godina koliko je čekala u ladici. Pjesma je snimana pod producentskom palicom Ivana Provlekanova. Bas gitaru odsvirao je Mario Kopecki, a na bubnju je Zdravko Tabain. Za prateći video broj zaslužan je Jovan Kliska.

Kizo je osnivač nekoliko bendova: Abraxas, Housepainters i Veliki bijeli slon, a s posljednjim objavljuje dva albuma „Bilo jednom u…“ i „Ciganska lepaza“.

1996. godine Kizo počinje svirati u grupi Zabranjeno pušenje te s njima radi na albumu pod nazivom „Hapsi sve“.

Kao prateći muzičar svirao je s gotovo svim estradnim zvijezdama u zemlji i regiji, a najponosniji je na suradnju s Darkom Rundekom na albumu Apokalipso te s pokojnom Margitom Stefanović iz grupe EKV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 17:36