MIRIŠE NA LJETO

VIDEO: MAJA POSAVEC UGLAZBILA STIHOVE ENESA KIŠEVIĆA Spot za novi singl 'Mediteranska' snimala u Barceloni u koju se zaljubila na prvi pogled

 Promo

Glazbena solo karijera Maje Posavec uspješno se nastavlja već trećim singlom.

Riječ je o pjesmi 'Mediteranska', kojom pjevačica najavljuje svoj debitanski album, koji izlazi ove jeseni. Dugogodišnja članica benda Detour i jedan od najzanimljivijih vokala hrvatske scene osvojila je slušatelje uspješnim solo singlovima 'Budi jak' i 'Dok držiš me za ruku'.

Promo

Rad na njezinu prvom albumu polako se bliži kraju, a singl 'Mediteranska' svojom vedrinom kao da najavljuje ljeto i sunčane dane kojima se svi veselimo. Maja je uglazbila stihove jednog od najvećih hrvatskih pjesnika Enesa Kiševića i aranžirala ih na svoj specifičan način.

- Volim Kiševićevu poeziju jer je puna topline i životnog soka. Kad sam čitala pjesmu 'Između dva krika' dirnula me njezina misao, ali smatrala sam da ju je teško uglazbiti. No rekla sam si:'Ajde baš! Neka ti to bude izazov! I odjednom je isplivala melodija koja mi je od početka zvučala mediteranski pa je to dugo i bio radni naziv pjesme. S bendom je ona dobila širu zvučnu sliku, no mislim da je i dalje ostala topla i intimna. Naslov je ostao isti. Za mene Mediteran predstavlja skup boja, mirisa, okusa i naprosto kao da otvara sva osjetila - izjavila je Posavec.

Spot za pjesmu 'Mediteranska' Maja je snimila u Barceloni.

- Grad me jednostavno oduševio. Prvi put sam ga posjetila i čim sam sletjela, znala sam da mu 'Mediteranska' savršeno pristaje. Uz pomoć prijatelja i stalnog suradnika na kazališnim projektima, koji živi u tom gradu, poznatog hrvatskog pisca i dramaturga Ivora Martinića, odlučila sam okupiti ekipu i snimiti spot - rekla je pjevačica.

- U Barceloni smo okupili lokalne umjetnike i čitav jedan dan posvetili snimanju. Želja nam je bila prikazati zavodljivu i neopterećnu čežnju zadovoljne žene koja traži svoju srodnu dušu iz životne znatiželje. Maju dugo poznajem i uživao sam raditi s njom. To njezino uživanje u životu itekako vidi u spotu i da će to uspjeti prenijeti publici - izjavio je Ivor Martinić.

- Sjajno je raditi u studiju, gledati kako ideje nastaju, nestaju ili opstaju... Sretna sam što je još jedna pjesma vani - to je uvijek iznova jedno otkrivanje sebe svijetu. Ova pjesma naoko je romantična i vedra, ali njezina poruka je zapravo duboka i važna. Zahvalna sam Enesu što mi je velikodušno pristao dati svoje stihove. On je zapravo istinski stvaraoc ove pjesme - zaključila je Maja.

Aranžman za pjesmu nastao je u suradnji s članovima Majina pratećeg banda: Damirom Mihaljevićem, Marinom Vinja i Juricom Hotko, uz glazbeno pojačanje trubača i udaraljkaša Ante Prgina Surke. Produkciju potpisuje Višeslav Laboš s kojim Maja Posavec upravo dovršava svoj nadolazeći album.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:45