7. SVIBNJA

VIDEO: MAX, RUNDEK, ŠARAN I GILE PLANIRAJU SPEKTAKL U ČAST VLADI DIVLJANU Ne propustite veliki koncert u zagrebačkoj Tvornici

 Ranko Šuvar / Cropix

Ljetno kino u Tvornici kulture 7. svibnja održat će veliki koncert u čast srpskog rock 'n' roll glazbenika Vlade Divljana.

Uoči glazbenikovog 58. rođendana, uz big band postavu Ljetnog kina pod vodstvom Maxa Juričića, nastupit će i Darko Rundek, Dino Šaran (Letu štuke) i Srđan Gojković Gile (Električni orgazam) koji će uz Vladine hitove zapjevati i neke od svojih najljepših pjesama.

Vlada Divljan održao je neke od nezaboravnih koncerata upravo u Zagrebu, a Ljetno kino, kao bend s kojim je glazbenik posljednjih godina blisko surađivao, nastavit će tu tradiciju u čast velikom glazbeniku i prijatelju.

Divljan je sa Srđanom Šaperom činio autorsku okosnicu VIS Idoli, novovalne beogradske grupe koju ćemo pamtiti po njezinoj glazbenoj, no posebno i estetskoj progresivnosti. Nakon davnog raspada Idola ostao je glazbeno aktivan, no i taj dječački vokal otišao je u vječnost. Vlada Divljan je nakon duge borbe s teškom bolesti prije godinu dana umro u Beču, gradu u kojem je živio od kraja 90-ih godina, u 57. godini života.

Ulaznice u pretprodaji možete kupiti po cijeni od 50 kuna, dok će na dan prodaje iznositi 70 kuna.

Osim u Tvornici kulture, ulaznice potražite na prodajnim mjestima u Aquarius CD shopu (Varšavska 1), Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i u sustavu Entrio i Eventima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 10:42