NOVI ALBUM

VIDEO: NINA ROMIĆ 'Stablo' je moje najzrelije izdanje

Veći dio danas objavljenog albuma snimljen je uživo u zagrebačkom MM centru, u kojem će se održati i koncertna promocija

Novi album kantautorice Nine Romić 'Stablo', prema riječima same glazbenice, njeno je do sada najzrelije izdanje. Veći dio danas objavljenog albuma snimljen je uživo u zagrebačkom MM centru, u kojem će se održati koncertna promocija 20. svibnja.

Album otvara „Savršeno običan dan“, aktualni singl koji prati i videospot, potom priča seli u tramvaj u kojem pratimo „Vožnju“, još jednu poznatu pjesmu koju je Nina predstavila publici prije godinu dana. „Kraj mene“ je pjesma izvedena krajem prošle godine na Chansonfestu. Niz poznatih pjesama presijeca neobična pjesma „Obod šešira“ koja najbolje dočarava sve visine i dubine kojima je spreman poći Ninin vokal.

Slijedi „Bicikl“, romantična minijatura ispjevana kroz priču o dva bicikla. „Možda“ donosi tisuću pitanja i mješavinu glazbenih pravaca u bržem ritmu, dok je „Stablo“ sjetna balada na koju se nastavlja „Dječakova pjesma“, song koji je u drugoj verziji uvršten i na album „Oči u Magli - Tribute to Satan Panonski“. Preostale dvije pjesme su „Vuprem oči“, tradicionalna pjesma koja Ninu vraća korijenima u romantično tamnoj verziji i „Osmijeh kao porculan“ - outro ovog raznolikog albuma.

Album je snimila s bendom koji čine: Frederic Lanz (klavir, klavijature, harmonika), Petar Cvahte (bubanj) i Ivica Antunović (bas gitara), Mark Mrakovčić koji je snimao i producirao album te Ivana Lulić koja na dijelu materijala pjeva prateće vokale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 06:31