ONLINE PREMIJERA

VIDEO: NOVI PROJEKT KULTNOG GITARISTA MAJKI Provjerite koliko vješto Zoran Čalić pliva kroz r'n'r psihodelične faze Beatlesa

 Matej Grginić
Iz dugogodišnjeg autorskog razvoja Zorana Čalića iznikla je želja za samostalnim projektom koja se napokon ostvarila početkom ove godine formiranjem Zoran Čalić Banda

Zoran Čalić Band okupljen je oko gitarista koji već više od dvadeset godina njeguje autorski rad i ideje prepoznate kroz brojna priznanja struke i publike. Zorana Čalića mnogi pamte kao važnog člana jednog od regionalno najpoznatijih rock sastava, vinkovačkih Majki, u kojem je dugi niz godina ostvarivao svoje kompozitorsko umijeće te publici podario niz nezaboravnih hit pjesama.

Danas svjedočimo premijeri debitantskog singla ‘U moru i plamenu’ Zoran Čalić Banda, u kojem sviraju još tri etablirana glazbenika, Ivo Rimc (bubnjevi), Jernej Kržič (bas gitara) i Andraž Mazi (gitara i pedal steel).

Glazbeni stil u kojem Zoran Čalić Band vješto pliva je rock'n'roll kroz koji se provlači psihodelična atmosfera izvučena iz dubine duše omiljenih Čalićevih žanrova: bluesa, soula i countryja kakav se može čuti kod bendova poput The Byrds ili The Beatles iz faza albuma ‘Rubber soul’, ‘Revolver’ i ‘White album’.

Iz spomenutog dugogodišnjeg autorskog razvoja Zorana Čalića, iznikla je želja za samostalnim projektom koja se napokon ostvarila početkom ove godine formiranjem Zoran Čalić Banda. Zadnji koji je pristupio bandu bio je Andraž Mazi koji je umijećem gitare i pedal steela obojao zvučnu sliku benda u željenu country nijansu.

Svijet Zoran Čalić Banda upravo je specifična fuzija svih spomenutih stilova, gdje se retro atmosfera vođena Čalićevom energičnom vizijom i prepoznatljivim gitarističkim stilom uvlači u moderni glazbeni izričaj.

Singl ‘U moru i plamenu’ najava je istoimenog albuma prvijenca čiji se izlazak u izdanju Dancing Bear Records očekuje u jesen. Za vizual koji prati debitantski singl zaslužan je The Last Lord of Atlantis.

Poslušajte novi singl 'U moru i plamenu'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:18