'BACK TO BLACK'

VIDEO: OBJAVLJENA DO SADA NEVIĐENA SNIMKA NASTUPA AMY WINEHOUSE Nastala je istog dana kada je pjevačica dobila čak pet nagrada Grammy

Amy Winehouse
 Dylan Martinez / REUTERS
 

Engleska diskografska kuća Eagle Rock objavila je do sada neviđeni snimku s nastupa britanske pjevačice Amy Winehouse koji je organiziran 10. veljače 2008. godine, odnosno na dan kada je pjevačica osvojila pet nagrada Grammy za svoj hvaljeni album "Back to Black", piše The Guardian.

Objavljena snimka naći će se na DVD izdanju dokumentarnog filma "Back to Black" o nastajanju albuma "Back to Black" nikad prežaljene pjevačice, a u njoj 24-godišnja Winehouse izvodi uspješnicu "Love Is A Losing Game". Snimka je nastala tijekom pjevačičinog koncerta u londonskom studiju Riverside, a koji je naslovljen s "Amy Winehouse: An Intimate Evening In London".

Winehouse je u studiju Riverside nastupila nedugo nakon što započela program odvikavanja. Pjevačica upravo zbog te činjenice nije dobila vizu za Sjedinjene Američke Države te nije mogla doći u Los Angeles na dodjelu nagrada Grammy. Američki su dužnosnici naknadno povukli tu odluku, no to su učinili prekasno i pjevačica nije prisustvovala dodjeli nagrada na kojoj je nagrađena za snimku godine ("Rehab"), pjesmu godine ("Rehab"), najbolju žensku vokalnu pop izvedbu ("Rehab"), najboljeg novog izvođača i najbolji vokalni pop album ("Back to Black").

Pjevačica je tako umjesto putovanja u Los Angeles organizirala koncert za obitelj, prijatelje i svoju diskografsku kuću. Naravno, televizijske su kamere bile prisutne u studiju Riverside pa se Winehouse mogla uživo putem video veze mogla obratiti uzvanicima dodjele nagrada Grammy u Los Angeles. Osobito je poznata snimka pjevačičine reakcije kada joj je dodijeljen Grammy za snimku godine za "Rehab". Winehouse je bila potpuno zabezeknuta te je jedva mogla doći k sebi od šoka.

Dokumentarni film "Back to Black" priča priču o snimanju drugog i nažalost posljednjeg albuma britanske pjevačice, a gledatelji će u njemu moći vidjeti do sad neviđene snimke pjevačice te intervjue s pjevačičinim producentima Markom Ronsonom i Salaamom Remijem. Ovo je drugi dokumentarni film u britanskoj pjevačici, a dolazi nakon hvaljenog filma "Amy" iz 2015. godine koji je režirao Asif Kapadia (Senna). Prema najavama obitelji Winehouse, hologram pjevačice trebao bi održati glazbenu turneju tijekom 2019. godine, a priprema se i biografski film o britanskoj pjevačici, međutim on za sada nema datum izlaska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:37